Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!

perierga.gr - Πεντάχρονος με αυτισμό μιλά 7 γλώσσες!
Το ενδιαφέρον των επιστημόνων και των ειδικών συγκεντρώνει ένα 5χρονο παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μιλάει ήδη επτά γλώσσες-μεταξύ αυτών και τα Ελληνικά. 


Ο πεντάχρονος Ραμσί, που πάσχει από μια μορφή αυτισμού, έμαθε την πρώτη γλώσσα σε ηλικία μόλις 17 μηνών, καθώς σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν του άρεσαν τα παιχνίδια αλλά τα βιβλία και άρχισε να διαβάζει από 12 μηνών. Εκτός από τα Ελληνικά μπορεί, μεταξύ άλλων, να πει επίσης λέξεις στα Αγγλικά, τα Ισπανικά και ορισμένα Ιαπωνικά. “Όταν ήταν 18 μηνών ήξερε όλους τους πίνακες πολλαπλασιασμού στα Αγγλικά και τα Ισπανικά και είχε μάθει τον περιοδικό πίνακα για όλους τους ατομικούς αριθμούς. Εγώ του έμαθα κάποιες από τις γλώσσες, αλλά δεν έχω καμία ιδέα για το πώς έμαθε Χίντι, Αραβικά ή τα Εβραϊκά από τότε που ήταν τριών ετών. Μπορεί μέσω του υπολογιστή που είναι συχνά σε λειτουργία”, δήλωσε η μητέρα του.
“Τον έβαλα σε ένα σχολείο, αλλά ήταν ένας εφιάλτης. Ήταν το μόνο παιδί που μπορούσε να διαβάσει στην τάξη. Άρχισε να διορθώνει το δάσκαλο στα μαθηματικά και την ορθογραφία και εκείνος άρχισε να τον αποξενώνει από τους άλλους μαθητές. Βάζει μαθηματικά ερωτήματα στα μικρά παιδιά που παίζει και μερικές φορές είναι δύσκολο γι’ αυτόν να κάνει φίλους. Ανησυχώ ότι θα μπορούσε να καταλήξει μόνος του», λέει επίσης η μητέρα του Ραμσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου