Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Κομήτης-νεκροκεφαλή πέρασε κοντά από τη Γη ανήμερα του Halloween [εικόνα]

Ανήμερα του Halloween ένας κομήτης «φλέρταρε» με τη Γη. Τίποτα περίεργο δεν υπάρχει στην είδηση αυτή, αν δεν δει κανείς την εικόνα αυτού. Μοιάζει με μια τεράστια νεκροκεφαλή.Κομήτης-νεκροκεφαλή πέρασε κοντά από τη Γη ανήμερα του Halloween [εικόνα]


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, με τον καθένα να μπορεί να διακρίνει δύο μαύρες τρύπες, μια οπή σα μύτη και ένα λευκό περίγραμμα σαν κρανίο.
«Ο μεγάλος βράχος που θα περάσει κοντά στη Γη είναι πιθανότατα ένας νεκρός κομήτης που, κατά παράξενο τρόπο, μοιάζει με νεκροκεφαλή» σημειώνει σε ανακοίνωσή της  η NASA.
«Θα έλεγε κανείς ότι μασκαρεύτηκε σε νεκροκεφαλή για το Halloween», έγραψε αστειευόμενη η Κέλι Φαστ, επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας.
Το αντικείμενο εντοπίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου, με τους επιστήμονες να θεωρούν πως πρόκειται για αστεροειδή, γι’ αυτό και έλαβε την ονομασία Αστεροειδή 2015 ΤΒ145. Παρατηρώντας τον, διαπίστωσαν ότι ένας κομήτης που έχει χάσει τα πτητικά του στοιχεία, μετά από περάσματα από τον Ηλιο.
Ο κομήτης πέρασε σε απόσταση 486.000 χιλ. από τη Γη, μη δημιουργώντας κανένα πρόβλημα. Η διάμετρός του αγγίζει τα 600 μέτρα και κινείται με μεγάλη ταχύτητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου