
Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από έναν μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα -εξ ου και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.
“Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπίρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ”, εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπίρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο με port, με αλκοόλ 25%. H αξία, όμως, της μπίρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της. Για να προωθήσει την κυκλοφορία της, το ζυθοποιείο δημιούργησε 10 limited edition μπουκάλια, φτιαγμένα στο χέρι από τον υαλουργό Brad Turner.
365days-2blog
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου