Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπίρα!

365days-2blogΟ ιδρυτής του Storm Brewing, James Walton προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο δυνατή μπίρα του κόσμου, αλλά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς οι δυνατές μπίρες δεν έχουν καλή γεύση. Έτσι το έφτασε μέχρι εκεί που η γεύση της μπίρας θα παρέμενε ασφαλής.




 Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από έναν μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα -εξ ου και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.
“Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπίρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ”, εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπίρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο με port, με αλκοόλ 25%. H αξία, όμως, της μπίρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της. Για να προωθήσει την κυκλοφορία της, το ζυθοποιείο δημιούργησε 10 limited edition μπουκάλια, φτιαγμένα στο χέρι από τον υαλουργό Brad Turner.


365days-2blog
365days-2blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου