Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Το διάστημα έγινε λίγο πιο... χαρούμενο – Το πρώτο λουλούδι που φύτρωσε εκτός Γης [εικόνες]

Το διάστημα ανέκαθεν παρουσιαζόταν ως κρύο και αφιλόξενο. Πλέον βρέθηκε ένας λόγος ώστε ο κόσμος, πέραν των γήινων συνόρων, να μοιάζει λίγο πιο φιλικός και χαρούμενος.Το διάστημα έγινε λίγο πιο... χαρούμενο – Το πρώτο λουλούδι που φύτρωσε εκτός Γης [εικόνες]


Αυτό, διότι ένα πανέμορφο πορτοκαλί λουλούδι φύτρωσε για πρώτη φορά εκτός Γης. Χάρις στην επίμονη προσπάθεια του αστροναύτη της NASA, Scott Kelly το πρώτο διαστημικό λουλούδι είναι γεγονός. Μάλιστα, αυτό δεν είναι το πρώτο φυτό που φυτρώνει εκτός πλανήτη, καθώς ο ίδιος αστροναύτης είχε καταφέρει να φυτέψει μαρούλι πριν λίγα χρόνια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μπορεί η πορτοκαλί ζίνια να μην άνθισε στο έδαφος ενός άλλου πλανήτη, αλλά μέσα στον χώρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ωστόσο οι φωτογραφίες που ανέβασε ο αστροναύτης της NASA στο Twitter σκορπούν ενθουσιασμό τόσο στους επιστήμονες της NASA, όσο και στους ανθρώπους που ασχολούνται περισσότερο με τα... επίγεια.
Επόμενος στόχος των ανθρώπων της NASA, μετά το λουλούδι, είναι... η ντομάτα. Αν το καταφέρουν αυτό, θα λύσουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα των αστροναυτών, αυτό της διατροφής, αφού ως τώρα τρέφονται αποκλειστικά με λυοφιλιωμένα γεύματα. Αν οι αστροναύτες βρουν τον κατάλληλο τρόπο να αυτοσυντηρούνται, τότε αυτό θα είναι ένα τεράστιο βήμα για την επίτευξη των ταξιδιών μακράς διαρκείας που σχεδιάζει η NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου