Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η πολυκατοικία με τον εξωφρενικό πλούτο -Τι είναι το κτίριο Condo [εικόνες]

Η πολυκατοικία με τον εξωφρενικό πλούτο -Τι είναι το κτίριο Condo [εικόνες]Η Νέα Υόρκη φημίζεται, μεταξύ άλλων, τόσο για τα υπέροχα διαμερίσματα της όσο και για τους διάσημους και πάμπλουτους κατοίκους της. Ακόμη όμως και σε αυτήν την μεγαλούπολη του πλούτου και της χλιδής υπάρχουν περιθώρια να ξεχωρίσεις. 



Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ένοικοι και ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας (condo τα αποκαλούν οι Νεοϋορκέζοι) στο αριθμό 15 Central Park West, που όπως αποκαλύπτει και το όνομα της βρίσκεται στο μεγαλύτερο αστικό πάρκο της αμερικάνικης μητρόπολης, το Central Park.

Μόλις το 2014 ο συγγραφέας Μάικλ Γκρός εξέδωσε το βιβλίο του με τίτλο «House of Outrageous Fortune», το οποίο και είναι αφιερωμένο στο διάσημο πλέον κτίριο και τους ισχυρούς κατοίκους του.

Μεταξύ αυτών επικεφαλής χρηματοπιστωτικών κολοσσών, πασίγνωστοι καλλιτέχνες, επιτυχημένοι αθλητές και κορυφαίοι επιστήμονες μοιράζονται την ίδια είσοδο αλλά και την ίδια βιβλιοθήκη και την ίδια τριών σειρών πισίνα.

Το «Condo», η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2008 από τους αδελφούς Arthur και William Lie Zeckendorf, κόστισε περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια και χρειάστηκε τρία χρόνια εργασιών για να παραδοθεί στην αγορά.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα η επένδυση έχει αποδώσει πωλήσεις πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξακολουθεί να σπάει ρεκόρ τιμής πώλησης, με ένα από τα διαμερίσματα του κάθε τόσο να ξεπερνά το προηγούμενο ορόσημο.

Μεταξύ των πολλών εξτρά που προσφέρει στους τυχερούς ενοίκους του, μπορεί κάποιος να απολαύσει τις δημιουργίες ιδιωτικού σεφ ή να δειπνήσει στο καταπληκτικό εστιατόριο του συγκροτήματος, μπορεί να επισκεφθεί το δωμάτιο προβολών για την αγαπημένη του ταινία ή να χαλαρώσει στο spa με ειδικές τάξεις γιόγκα και μασάζ.

Το συγκρότημα που αποτελείται από 2 κτίρια και 201 διαμερίσματα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Robert A.M. Stern που εμπνεύστηκε από τα νεοϋορκέζικο διαμερίσματα της δεκαετίας του 1920. Η πρόσοψη του κτιρίου είναι ντυμένη με ασβεστόλιθο, ένα πανάκριβο υλικό που κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με το μάρμαρο.

Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο συγκρότημα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, Λόιντ Μπλάκφειν, ο διαχειριστής hedge fund, Ντάνιελ Λόεμπ, ο πρώην επικεφαλής του CityGroup, Σάντυ Βίλ, ο ιδρυτής hedge fund, Ντάνιελ Οκ, ο πρώην επικεφαλής της Google, Ομίντ Κορντεστάνι, ο πρώην πρόεδρος της Warner Bros, Άλαν Χόρν και ο συνιδρυτής της Yahoo, Τζέρυ Γιάνγκ.

Κάποιοι από αυτούς πλήρωσαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν της διαμονή τους σε αυτή την πλεονεκτική διεύθυνση και σίγουρα κανείς δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την είσοδο του σε αυτό με λιγότερα από 5 εκατομμύρια.

Επίσης, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων είναι και ο γνωστός μας και από την αγορά του Σκορπιού, Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεβ που πλήρωσε 88 εκατομμύρια για το ξεχωριστό ρετιρέ του, ο διάσημος τραγουδιστής Στίνγκ, ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Ντάνζελ Ουάσινγκτον και ο αθλητικός παρουσιαστής Μπομπ Κόστας.



Πηγή: Η πολυκατοικία με τον εξωφρενικό πλούτο -Τι είναι το κτίριο Condo [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/247933/i-polykatoikia-me-ton-exofreniko-ployto-ti-einai-ktirio-condo-eikones#ixzz3yShqvY8x

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου