Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Δεν μπορεί να ταξιδέψει επειδή το όνομά της είναι Isis



Μεσανατολικό θέμα έγινε για μια κοπέλα από τη Βρετανία, η επιθυμία της για ένα ταξίδι στον Καναδά. Το όνομά της, Rani Isis Lake, στάθηκε εμπόδιο στην κράτηση εισιτηρίων για το Βανκούβερ, μιας και είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας.




Η νεαρή σεφ θέλησε να περάσει τα Χριστούγεννα στον Καναδά, ένα ταξίδι που είχε κάνει και πέρσι, αλλά οι προσπάθειές της να κλείσει εισιτήριο έπεσαν στο κενό όταν το ταξιδιωτικό γραφείο Expedia βρήκε διάφορες δικαιολογίες -κυρίως τα τεχνικά προβλήματα- για να μην της κλείσει θέση στο αεροπλάνο. Άκαρπες και οι προσπάθειές της με άλλα δύο ταξιδιωτικά πρακτορεία, αφού αρχικά έκαναν την κράτηση και αργότερα τηλεφώνησαν στην 29χρονη και της ακύρωσαν το ταξίδι.

Η Rani έχει εξοργιστεί και καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία είπαν ότι το όνομά της δεν είχε καμία σχέση με την άρνησή τους να κάνουν κράτηση εισιτηρίου. Το πρώτο γραφείο υποστήριξε ότι όντως είχε τεχνικά προβλήματα και τα άλλα δύο δήλωσαν πως η ίδια η 29χρονη ακύρωσε τις πτήσεις για Βανκούβερ.

Τελικά η λύση βρέθηκε και η νεαρή κοπέλα έκλεισε το εισιτήριό μέσω της μητέρας της, αλλά φοβάται για τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο αεροδρόμιο του Καναδά λόγω του ονόματός της, που προέρχεται από μια αιγύπτια θεά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου