Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Νέα επίδειξη δύναμης από τη Βόρεια Κορέα – Βίντεο εκτόξευσης πυραύλου από υποβρύχιο

Η Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι καταγράφεται μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο (SLBM), τρεις ημέρες αφότου επιβεβαίωσε ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή με βόμβα υδρογόνου.



Το βίντεο- όπου δεν είναι εμφανής η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης αλλά σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ότι η δοκιμή διεξήχθη τον Δεκέμβριο- προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκιάνγκ και στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο- ενώ φοράει παλτό και καπέλο- και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και να παίρνει ύψος.
Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας μεταδίδουν ότι το νέο βίντεο είναι προϊόν μοντάζ και συνδυάζει πλάνα από την τρίτη κατά σειρά δοκιμή από υποβρύχιο που πραγματοποίσε η Βόρεια Κορέα τον Δεκέμβριο του 2015 στην θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ σε ότι αφορά τις εικόνες του πυραύλου ανάμεσα στα σύννεφα πρόκειται για μία δοκιμή πυραύλου Scud που έγινε το 2014.
Το αντιπαράδειγμα Σαντάμ και Καντάφι
Η τύχη που είχε ο Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ και ο Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη αποτελεί απόδειξη του τι συμβαίνει όταν οι χώρες απαρνούνται τις πυρηνικές τους φιλοδοξίες, ανακοίνωσε χθες η Βόρεια Κορέα, θέλοντας να δικαιολογήσει το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η Πιονγκιάνγκ εκτιμά ότι η πρόσφατη πυρηνική δοκιμή είναι «ένα σημαντικό γεγονός» που προσφέρει στην Βόρεια Κορέα μια επαρκή ικανότητα αποτροπής προκειμένου να προστατεύσει τα σύνορά της από όλες τις εχθρικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η Ιστορία το έχει αποδείξει ότι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη αποτροπής είναι το πιο δυνατό ξίφος για να αποτραπούν οι επιθέσεις των ξένων» υπογραμμίζεται.
Νόμος της ζούγκλας η διεθνής κοινότητα
Η κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα σήμερα μοιάζει με τον «νόμο της ζούγκλας» βάσει του οποίου μόνο οι ισχυρότεροι επιβιώνουν, συνεχίζει η ανακοίνωση που μετέδωσε το βορειοκορετικό πρκατορείο ειδήσεων.
«Το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ και εκείνο του Μουάμαρ Καντάφι δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μοίρα της καταστροφής αφού τους στέρησαν τις βάσεις όπου ανέπτυσσαν το πυρηνικό τους πρόγραμμα και αφού εγκατέλειψαν τα πυρηνικά τους προγράμματα με την συμφωνία τους» τονίζεται στο κείμενο.
Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ εγκαταλείφθηκε από τον Σαντάμ Χουσεϊν τη δεκαετία του 1990 μετά τον πόλεμο στον Κόλπο. Ο Καντάφι ανακοίνωσε το 2003 τη διάλυση των μυστικών εξοπλιστικών του προγραμμάτων.
Και οι δύο έκαναν το σφάλμα να απαρνηθούν τα πυρηνικά τους προγράμματα υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ, που ενορχύστρωναν τις αλλαγές στο καθεστώς, σημειώνεται.
Το να ζητείται από την Πιονγκιάνγκ να απαρνείται τα πυρηνικά της όπλα, όπως ακριβώς κάνουν ο ΟΗΕ και οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης είναι το ίδιο μάταιο με το «εύχεται κανείς να δει τον ουρανό να πέφτει» προστίθεται στην ανακοίνωση των βορειοκορεατικών αρχών, που τονίζεται επιπλέον ότι η χώρα είναι υπερήφανη για «την βόμβα υδρογόνου, ένα εργαλείο (απονομής) Δικαιοσύνης».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου