Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Οι 7 τροφές που σας γεμίζουν ενέργεια -Φορτίστε τις «μπαταρίες» σας φυσικά

Το είδος και η ποσότητα τροφίμων που τρώτε καθημερινά σχετίζονται με τα επίπεδα ενέργειας. Στην πραγματικότητα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι, δεδομένου πως απαιτούν περισσότερη ενέργεια για τη διαδικασία της χώνεψης.
Οι 7 τροφές που σας γεμίζουν ενέργεια -Φορτίστε τις «μπαταρίες» σας φυσικά [εικόνες]


Για να μείνετε σε εγρήγορση όλη την ημέρα, ξεκινήστε με σωστές επιλογές τροφίμων, που θα τροφοδοτήσουν το σώμα σας με ενέργεια.
Καστανό ρύζι
Πλούσιο σε μαγγάνιο βοηθά την παραγωγή ενέργειας από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σας. Μπορεί να καταναλωθεί είτε με κρέας και κοτόπουλο είτε με τη συνοδεία λαχανικών.
Γλυκοπατάτες
Υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και φορτωμένες με β-καροτίνη και βιταμίνη C, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κόπωσης. Μπόνους: Τα παιδιά μπορούν να της λατρέψουν μιας και είναι σαν γλυκό. Δοκιμάστε να τις κάνετε πουρέ ή να τις βάλετε στον φούρνο ολόκληρες ή σε λωρίδες.
Μέλι
Μια κουταλιά μέλι είναι ισοδύναμη με ένα ενεργειακό ποτό. Χαμηλό σε γλυκαιμικό δείκτη αυτή η φυσική γλυκαντική ουσία δρα ως καύσιμο για τους μύες και κατά τη διάρκεια της άσκησης βοηθά στην ανασυγκρότηση αυτών.
Μπανάνες
Επειδή αποτελούνται από σάκχαρα και φυτικές ίνες, οι μπανάνες είναι μια αδιαμφισβήτητη πηγή ενέργειας. Συνδυάστε την με φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου και ολοκληρώστε ένα σνακ ή πρωινό.
Σπανάκι
Μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, που είναι βασικό συστατικό της παραγωγής ενέργειας στο σώμα. Φάτε το σε σαλάτα για μεσημεριανό και αποφύγετε την ατονία εκείνης της ώρας.
Αμύγδαλα
Γεμάτα με πρωτεΐνη, μαγγάνιο, ψευδάργυρος και ριβοφλαβίνη, τα αμύγδαλα είναι ένα πρακτικό σνακ για να έχετε πάντα μέσα στη τσάντα σας. Ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της ενέργειας, με την εξουδετέρωση των τοξινών.
Σολομός
Η υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3, μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό το σούπερ ψάρι περιέχει πρωτεΐνες και βιταμίνη Β6, νιασίνη και ριβοφλαβίνη, τα οποία βοηθούν να μετατραπεί το φαγητό σε ενέργεια. Το καλύτερο γεύμα; Σαλάτα με σπανάκι, σολομό, μαζί με καστανό ρύζι και λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου