Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ο Τζιμπούρ, ο Ποτέ και τα φετινά κατορθώματα των περσινών αστεριών

Πέρσι οι πιο κάτω ποδοσφαιριστές διέπρεψαν στο Κυπριακό πρωτάθλημα, φέτος τι να κάνουν άραγε;







Ο reporter έχει τις απαντήσεις...


1. Γρηγόρης Μάκος




Στην Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Παναιτωλικού παίζει στη φετινή σεζόν ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος στις προηγούμενες δύο ποδοσφαιρικές περιόδους αγωνίστηκε στην Ανόρθωση. Η νυν ομάδα του Έλληνα αμυντικού είναι στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.


2. Λεάντρο



Πεντέμισι χρόνια κάθισε στην Κύπρο και την Ομόνοια ο Λεάντρο και το περασμένο καλοκαίρι πήρε την απόφαση για να επιστρέψει στην Ουγγαρία. Ο 33χρονος είναι βασικός στα πλάνα του προπονητή της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Φερεντσβάρος.

3. Άλεξ Ρούμπιο



Σε ομάδα μικρής κατηγορίας της Ισπανίας αγωνίζεται ο Άλεξ Ρούμπιο, ο οποίος για ενάμιση χρόνο αγωνίστηκε στην Ομόνοια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός υπολογίζεται στην Αλκογιάνο, όμως όχι ως βασικό στέλεχος.

4. Χοσέ Μορέιρα



Μετά τη φυγή του από την Ομόνοια, ο Χοσέ Μορέιρα επιχείρησε να μείνει στο νησί. Συμφώνησε με τον Ερμή, όμως πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος αποτέλεσε παρελθόν. Ο 33χρονος Πορτογάλος, πλέον, είναι ο βασικός πορτιέρο της Ολανένσε, η οποία φιγουράρει στην 11η θέση της βαθμολογίας της β’ κατηγορίας της Πορτογαλίας.


5. Μίκαελ Ποτέ



Ο περσινός σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος, Μικαέλ Ποτέ, συνεχίζει στα ίδια επίπεδα. Αγωνιζόμενος στην  Αντάνα Ντεμισπόρ πέτυχε, μέχρις στιγμής, 12 τέρματα και είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του πρώην επιθετικού των πρασίνων, ο οποίος δεν σκόραρε στα τρία τελευταία ματς, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.


6. Ρασίντ Χαμντανί



Μετά από τέσσερα χρόνια (2011-15) στον Απόλλωνα, ο Ρασίντ Χαμντανί αποφάσισε να φύγει από την Λεμεσό. Επόμενος ποδοσφαιρικός του σταθμός η Ελλάδα και ο Αστέρας. Στην ομάδα της Τρίπολης ο 30χρονος έχει σεβαστό χρόνο συμμετοχής, όμως δεν θεωρείται βασικό στέλεχος της ομάδας, όπως στον Απόλλωνα.


7. Γκαστόν Σανγκόι

 

Τέλος Ιουνίου ο Απόλλωνας ανακοίνωσε ότι ο Γκαστόν Σανγκόι αποχωρεί από την ομάδα προκειμένου να αγωνιστεί σε ομάδα του Κατάρ, την Αl Wakrah. Ο Αργεντινός δεν εγκλιματίστηκε ποτέ εκεί και τέσσερις μήνες αργότερα έλυσε τη συνεργασία του και πλέον είναι ελεύθερος.


8. Μάριος Νικολάου


 
Σημαντικό «γρανάζι» στη μηχανή του Λεβαδειακού που κάνει εξαιρετική πορεία φέτος στη Σούπερ Λίγκα είναι ο τέως αρχηγός της ΑΕΛ Μάριος Νικολάου. Η νυν ομάδα του Κύπριου διεθνή μέσου βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με τον.



9. Γκονζάλο Γκαρσία



Η επιμονή του τεχνικού της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους να μην κρατήσει στο ρόστερ τον Γκονζάλο Γκαρσία αποδεικνύεται προφητική, καθώς ο Ισπανός μέσος δεν κατάφερε να αναγεννηθεί ούτε στην Χέρακλες, όπου έπαιξε μόλις σε τρία παιχνίδια εκ των οποίων στα δύο ως αλλαγή.


10. Διονύσης Χιώτης



Στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα ενδεχομένως να δούμε τη νέα σεζόν τον Διονύση Χιώτη. Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου, αγωνίζεται στα Τρίκαλα, που βρίσκονται στη 2η θέση της Football League. O 38χρονος πορτιέρο χρησιμοποιήθηκε στα 7 από τα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος.


11. Κακά



  Στην ουραγό της βαθμολογίας της Πορτογαλικής SuperLiga αγωνίζεται ο πρώην αμυντικός του ΑΠΟΕΛ Κακά. Ο Βραζιλιάνος στόπερ έπαιξε βασικός σε 11 από τα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος αφού αντίκρισε δύο φορές την κόκκινη κάρτα, ενώ σημείωσε και ένα γκολ.


12. Ράφικ Τζιμπούρ


 
Με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ «πυροβολούσε» ασταμάτητα και με σημαντικά γκολ βοήθησε τα μέγιστα τους «γαλαζοκίτρινους» στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος και δεύτερου νταμπλ. Η επιστροφή του Αλγερινού επιθετικού στην ΑΕΚ δεν εξελίσσεται ιδανικά καθώς μετρά μόλις 8 εμφανίσεις (4 ως βασικός) και 2 γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου