Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Κυβερνητικό σχέδιο για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας

Κυβερνητικό σχέδιο για διασφάλιση της πρώτης κατοικίας όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους αποκαλύπτει σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 






Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται φόρμουλα για αποτροπή εκποίησης και πώλησης της πρώτης κατοικίας.

Ετοιμάζεται πρόταση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και προνοεί όπως ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης ή άλλως Οργανισμός θα μπορεί να αγοράσει την οικία στην τιμή του οφειλόμενου δανείου και να την ενοικιάζει στον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα εντός δεκαετίας να επαναγοράσει το ακίνητο στην τιμή, που χρωστούσε στην Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας εκφράζει, παράλληλα, αισιοδοξία ότι η κυπριακή οικονομία θα ανακάμψει και ότι είναι δυνατή η επιστροφή της Κύπρου στις διεθνές αγορές νωρίτερα.

Επισημαίνει την ανάγκη πιστής εφαρμογής του μνημονίου, υποδεικνύοντας ότι πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και όχι οι σκοπιμότητες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει αισιοδοξία και για την Τράπεζα Κύπρου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάκαμψης.

Έχω την εντύπωση, αναφέρει ότι η κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας είναι τέτοια που με σωστή διαχείριση της επιτρέπει όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά να ξεπεράσει σύντομα τα προβλήματα και να μπει στην κερδοφορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου