Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τέσσερις νεκροί από επίθεση ενόπλων σε κτίριο του αμερικανικού Ναυτικού

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν - Τρεις οι δράστες - Το συμβάν σημειώθηκε στη συνοικία Νέιβι Γιάρντ 
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού  στην Ουάσιγκτον .

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για έναν ένοπλο, ωστόσο σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δράστες είναι τρεις. Σύμφωνα με την washingtonpost οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους δύο ενόπλους, ενώ άλλα διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι και ο δεύτερος δράστης είναι νεκρός.

Όπως έγινε γνωστό, τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο κτίριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τραυματίζοντας συνολιά δέκα εργαζομενους και αστυνομικούς. Ωστόσο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), όταν ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί σε ένα από τα κτίρια της περιοχής όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι.

Εκπρόσωπος του Ναυτικού, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News είπε ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες αλλά και νεκροί.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν από τους δράστες στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έκλεισαν -για προληπτικούς λόγους- τα σχολεία της περιοχής .
Εξάλλου κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού.

Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά, σύμφωνα με τον Κρις Παολίνο εκπρόσωπο του αεροδρομίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου