Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τα κρεμαστά φέρετρα! (video)


Μυστήριο καλύπτει τους κρεμαστούς τάφους στην περιοχή Gongxian στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας. Τα κρεμαστά φέρετρα προβληματίζουν τους ερευνητές εδώ και αιώνες ενώ συνθέτουν ένα απόκοσμο θέαμα καθώς αιωρούνται σχεδόν. 


Πιστεύεται πως οι κρεμαστοί τάφοι είναι απομεινάρι των Μπο, λαού που εκτιμάται πως έχει εξαφανιστεί εδώ και 400 χρόνια, γράφει η Daily Mail. Το κάθε φέρετρο είναι φτιαγμένο από έναν ολόκληρο κορμό δέντρου και αρχικά καλυπτόταν και από ένα μπρούτζινο κάλυμμα. 

«Κάποιοι από τους τάφους είναι ηλικίας 3000 ετών και κάποιοι πιο πρόσφατοι 1500 ετών. Κανείς δεν ξέρει γιατί υπήρχε αυτή η αντιμετώπιση για τους νεκρούς», εξήγησε ένας ντόπιος προσθέτοντας πως ενδεχομένως πιστευόταν πως έτσι ο θεός μπορεί πιο εύκολα να τους φτάσει. 

Λεγόταν πως με τα κρεμαστά φέρετρα οι σοροί έμεναν μακριά από τα άγρια ζώα αλλά και κοντά στην ευλογία της ψυχής για την αιωνιότητα. 

Τους τελευταίους δύο μήνες στα κρεμαστά φέρετρα γίνονται εργασίες συντήρησης με κύριο στόχο να σταθεροποιηθούν και να αποκατασταθούν τυχόν ζημιές. 

Οι εργασίες γίνονται σε 40 φέρετρα αλλά κατά τη διάρκειά τους ανακαλύφθηκαν ακόμα 16. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου