Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Αθανάσιου Ορφανίδη!

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του Αθανάσιου ΟρφανίδηΛεμεσός: Ένταλμα σύλληψη εναντίον του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιου Ορφανίδη εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε υπόθεση ιδιωτικής ποινικής αγωγής σε σχέση με τα αξιόγραφα. 




 Πολίτης από τη Λεμεσό υπέβαλε μήνυση εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι με δόλιο τρόπο τον εξαπάτησαν να επενδύσει σε αξιόγραφα με αποτέλεσμα να χάσει 400 χιλιάδες ευρώ. 

Στο Δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε ο κ. Ορφανίδης ή δικηγόρος του και η υπόθεση ορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου για τον έλεγχο του εντάλματος. Ο δικηγόρος του πολίτη, που καταχώρησε την αγωγή, ανέφερε ότι πληροφορίες φέρουν τον Αθανάσιο Ορφανίδη να βρίσκεται στις ΗΠΑ, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί την απουσία του ίδιου ή του δικηγόρου του από το δικαστήριο.  Πρόσθεσε πως εναπόκειται στις αστυνομικές αρχές κατά πόσον θα κριθεί αναγκαία η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης του κ. Ορφανίδη. 

Για την ίδια υπόθεση, οι δικηγόροι των Βγενόπουλου και Μπουλούτα παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, όπου ζήτησαν αναβολή, επίσης για τις 14 Νοεμβρίου, για να ελέγξουν τα επιδοτήρια στους πελάτες τους και να τα δεχθούν ή να τα αμφισβητήσουν. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αριθμός κατόχων αξιογράφων πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο. 

Υπόθεση Πάφου 

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια υπόθεση στην Πάφο ο τέως Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης είχε αναστείλει την ποινική δίωξη, υποστηρίζοντας ότι ο Αθανάσιος Ορφανίδης του είπε ότι δεν πρόκειται να έρθει ξανά στην Κύπρο. 

Παράλληλα ο κ. Κληρίδης σε επιστολή προς το δικηγόρο του παραπονούμενου είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχει προηγούμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε ιδιωτική ποινική αγωγή.

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου