Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"Βιβλικό" αφιέρωμα της USA Today στις προφητείες για την επίθεση στην Συρία!

"ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ"!
Όταν η USA Today ή οι International Bussiness Times κάνουν ολόκληρα αφιερώματα στις προφητείες-προρρήσεις εν όψει της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία, μήπως πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το θέμα; Και συνδέουν την καταστροφή της Δαμασκού με την έλευση του ... Αντίχριστου και τη Δευτέρα Παρουσία.


Ας δούμε τα βασικά σημεία του άρθρου:
"Οι προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία, έχει κάνει ορισμένους ανθρώπους να μην προβληματίζονται μόνο για το μέλλον και για το τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, αλλά και πίσω, στις αρχαίες και αποκαλυπτικές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο ορισμένες προφητείες και ορισμένοι χριστιανοί τις συνδέουν με τα γεγονότα στη Λιβύη στην Αίγυπτο και την Συρία.
«Δέστε, η Δαμασκός έχει παύσει να είναι πόλη, και θα είναι ένας σωρός από ερείπια.» αναφέρει ο πρώτος στίχος στο 17 κεφάλαιο της Βίβλου στον Ησαία. Ορισμένοι Χριστιανοί πιστεύουν, ότι ένα τρομακτικό γεγονός θα αφήσει την πόλη μη κατοικήσιμη και θα οδηγήσει τον κόσμο στην θλίψη και στην έλευση του Αντιχρίστου.
Η Δαμασκός είναι η πρωτεύουσα της Συρίας και μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου
Ο Ησαΐας σε ένα άλλο απόσπασμα ασχολείται με τον εμφύλιο στην Αίγυπτο και την άνοδο του ''άγριου Βασιλιά''. Δείτε εδώ ολόκληρο το 17ο κεφάλαιο.
Το 17ο όμως κεφάλαιο δίνει και άλλες λεπτομέρειες γύρω από την επικείμενη καταστροφή της Δαμασκού η οποία και θα σηματοδοτήσει και τη Δευτέρα Παρουσία, ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται πως κάποιοι συγκρίνουν την καταστροφή της Δαμασκού με τον Αρμαγεδδών.
Όλες αυτές οι προφητείες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω της επικείμενης επίθεσης στη Συρία , ως απάντηση στην χρήση χημικών από τον Άσαντ όπως ισχυρίζεται η Ουάσινγκτον.
"Οι προφητείες δεν είναι κάτι το καινούργιο για την ομάδα μας, εξαιτίας του ότι κάνουμε μαθήματα για τη Βίβλο κάθε μέρα,την έχουμε δει αυτή την προφητεία, αλλά ένα από τα πράγματα που προσπαθώ να μην κάνω, είναι μεγάλες υποθέσεις", λέει ο πάστορας  Gary Cristofaro.
Οι προφητείες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον σχηματισμό της αμερικανικής κοινής γνώμης, ακόμα και στην πολιτική.
Ένας καθηγητής από το Σαν Φρανσίσκο, πιστεύει, ότι η προφητεία για την Συρία, είναι το τελευταίο παράδειγμα για το ότι κάποιοι χριστιανοί στέφονται στις αρχαίες βιβλικές γραφές για να έχει ένα νόημα ο σύγχρονος τρόπος ζωής τους".
Πάντως γίνεται και αναφορά γι αυτόν που θα αντιμετωπίσει τον "Αντίχριστο", για τον "Ιππότη" (φωτό)...
Εκτός όμως από τον ερχομό του Ιησού Χριστού πολλά είναι τα χριστιανικά ιστολόγια στα όποια γίνονται συζητήσεις γύρω από τις προφητείες της Βίβλου σε σχέση με την κρίση στην Συρία και το πιθανό ξέσπασμα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα πάντως με Ακαδημαϊκούς η προφητεία που είναι γραμμένη στη Βίβλο έχει εκπληρωθεί το 732 π.χ. όταν η Δαμασκός καταστράφηκε από τους Ασσύριους οι οποίοι εισέβαλλαν στην πόλη.
Δεν είναι όμως μόνο οι Χριστιανοί οι οποίοι αναμένου την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Το ίδιο αναμένουν οι Μουσουλμάνοι οι σύμφωνα με το κείμενο Surat An-Nisa όπου αναφέρεται ότι ο Δεύτερος ερχομός του Χριστού και η ανάστασή του.
Σε ένα άλλο κείμενο, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στο βιβλίο 41 Sahih Muslim και στην λογοτεχνία του Χαντίθ  7015  αναφέρεται:
«Ο Αλλάχ θα στείλει τον Ιησού Χριστό τον υιό της Μαρίας και θα κατέλθει στον λευκό μιναρέ στην αριστερή πλευρά της Δαμασκού φορώντας δύο ελαφρά ενδύματα βαμμένα με σαφράν (κρόκος) και ακουμπώντας με τα χέρια του τα φτερά δύο αγγέλων».
Η μόνο διαφορά ανάμεσα στις χριστιανικές και τις μουσουλμανικές γραφές είναι πως στη μουσουλμανική παράδοση ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται πως θα επιστρέψει πριν την καταστροφή της πόλης.
Ο Ιμάμης Abdullah Antepli καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Duke των ΗΠΑ αναφέρει στην Huffington Post πως αναφορικά με τις προφητείες το Ισλάμ έχει δύο διαφορετικές σχολές:
Ο ίδιος εξηγεί πως υπάρχουν κάποιοι Μουσουλμάνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις προφητείες τόσο στο Χαντίθ όσο και στο Κοράνι ότι έχουν κυριολεκτική σημασία ενώ η άλλη σχολή δεν τις ερμηνεύουν με την κυριολεκτική έννοια των λεγομένων.  
Στην ερώτηση γύρω από την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού ο Antepli είπε πως για αυτόν η Δεύτερη Παρουσία «αντιπροσωπεύει την επικείμενη ειρήνη ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους».
«Μαζί θα εγκαταστήσουν ένα βασίλειο όπου η ειρήνη και η δικαιοσύνη θα  κυριαρχήσουν στη Γη»αλλά ο Ιμάμης ανέφερε πως δεν πιστεύει με την κυριολεκτική έννοια του όρου στην επιστροφή του Ιησού.
Τέλος πολλοί είναι οι μελετητές της Βίβλου που πιστεύουν πως η αμερικανική επίθεση στη Συρία είναι ένα πρώιμο σημάδι του 3ου παγκοσμίου πολέμου και της έλευσης των εσχάτων ημερών.
Σε ότι αφορά τις πιο σύγχρονες προρρήσεις σαφώς ξεχωρίζει του γέροντος Παΐσιου.
«Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος».

Για να δούμε τι θα ξημερώσει στον πλανήτη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου