Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Σαουδική Αραβία φλερτάρει την Κύπρο!

Εν μέσω βεβαρημένου οικονομικού περιβάλλοντος στην Κύπρο η Σαουδική Αραβία εξετάζει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό αφού πιστεύει τόσο στην απόδοση από την αγορά ακινήτων όσο και στις ενεργειακές εξελίξεις.


Πιο ειδικά αναφέρεται ότι Σαουδάραβας σεΐχης επισκέφτηκε την Κύπρο συνοδευόμενος από Κύπριο δικηγόρο που εδράζεται στο Λονδίνο και είχε επαφές με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής.

 Από πλευράς κυβέρνησης δεν έγιναν επαφές, ωστόσο, έλαβαν γνώση για τις επαφές που έγιναν με τον Σαουδάραβα σεΐχη αλλά και για τις προθέσεις, οι οποίες σε πρώτη φάση φαίνεται να άπτονται πολλών θεμάτων. Με ψηλά στην ατζέντα του την αγορά ακινήτων, την ενέργεια και ευρύτερα επενδύσεις στην κυπριακή αγορά έφτασε στη χώρα ο Σαουδάραβας.

Παράλληλα, προσκάλεσε στη Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεία της επιτροπής εξωτερικών της Βουλής και σύντομα αναμένεται επίσημη ανταπόκριση στο κάλεσμα. Από κυβερνητικής πλευράς κρατούν μικρό καλάθι λόγω των αποτυχιών επίτευξης συμφωνίας με επίδοξους επενδυτές από το εξωτερικό στο πρόσφατο παρελθόν.

Πάντως, αγκάθια για τη συνεργασία των δύο χωρών αποτελούν αφενός το γεγονός ότι δεν υπεγράφη μέχρι σήμερα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας αλλά και το ότι οι δύο χώρες δεν συνδέονται αεροπορικώς με απευθείας πτήσεις. 


Πηγή: sigmalive.com/inbusiness

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου