Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Vardarska είναι το όνομα των Σκοπίων

Ετσι αναφέρονταν στους χάρτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας
Μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της Γιουγκοσλαβίας για να μην ξεχνιόμαστε πως αποκαλούνταν τα Σκόπια....


Τα ονόματα των περιφερειών της Γιουγκοσλαβίας πριν ο Τίτο τις πάρει και τις μετατρέψει από περιφέρειες σε ομόσπονδα κρατίδια θέτοντας τα θεμέλια της μελλοντικής διοικητικής διάλυσης τους κράτους, και πριν αλλάξει το όνομα της νοτιότερης μπανόβινα και από ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ την βαφτίσει Μακεδονία με σαφή ιμπεριαλιστική και αρπακτική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σχέδια αυτών, που με προοπτική 50ετίας και βάλε τον έστειλαν από τον Καναδά μέσω Ελλάδος με πλαστό διαβατήριο, να αναλάβει την εξουσία για λογαριασμό τους.
Παντού η περιφέρεια αυτή αναφέρεται ως Βαρντάρσκα.
Κι άλλος ένας που λέει διοικητικός χάρτης των περιοχών της γιουγκοσλαβίας κατά τα έτη 1929-1939, όπου γράφει ξεκάθαρα σε “κυριλλικό”* αλφάβητοΒαρντάρσκα Μπανόβινα
Αφού λοιπόν η Μπανόβινα έγινε Ρεπάμπλικ κι αποφάσισε να θυμηθεί το παρελθόν της, ας πάρει το πραγματικό της όνομα VARDARSKA REPUBLIC δηλ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ (Γιατί Vardar λέγεται στα σλαβοβουλγαρικά που μιλάνε οι κάτοικοι της περιοχής, ο Αξιός που περνά από εκεί και φθάνει στην Ελλάδα.. Αν είχαν σχέση μ’ αυτό που λένε ότι είναι θα έλεγαν την περιοχή τουλάχιστον Αξιόσκα μπανόβινα κι όχι ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ, αλλά δεν έχουν).
Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη ονομασία συνιστά το λιγότερο εκχώρηση εθνικής ιστορίας. Να προσέξουν στο ΥΠΕΞ. Η πρόσφατη ιστορία τους εμάς δικαιολογεί, όχι αυτούς, υπάρχουν ντοκουμέντα.

Από history-of-macedonia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου