Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μωρό γεννήθηκε με δυο κεφάλια!


Γιατροί έσωσαν τη ζωή ενός βρέφους τριών μηνών αφού κατάφεραν να αφαιρέσουν...



ένα δεύτερο κεφάλι που μεγάλωνε στην πίσω πλευρά του κρανίου του, σε μία από τις σπάνιες φορές που γίνονται τόσο πολύπλοκες και λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν.

Οι γονείς του παιδιού είναι αγρότες από την περιφέρεια Τσαπαρχάρ. Η μητέρα γέννησε το καλοκαίρι δίδυμα κορίτσια, το ένα από τα οποία, η Ασρί Γκιουλ (το όνομα σημαίνει "Νέο Λουλούδι") εισήχθη στη συνέχεια σε νοσοκομείο της πόλης Τζαλαλαμπάντ καθώς παρουσίαζε μια σπάνια ανωμαλία.

"Είχε ένα δεύτερο κεφάλι ενωμένο στο κρανίο της. Το αφαιρέσαμε", εξήγησε σήμερα ο επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου, Άχμαντ Ομπάιντ Μοτζαντίντι, μία εβδομάδα μετά την επέμβαση.

Η εγχείριση πήγε καλά, όμως η κατάσταση του βρέφους παραμένει ακόμη ανησυχητική, πρόσθεσε.

"Οι γιατροί της έσωσαν τη ζωή, τους ευχαριστώ", δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας του βρέφους, ο Νεματουλάχ. Η δίδυμη αδελφή της Άσρι Γκιουλ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας.

Μετά από τρεις δεκαετίες πολέμου, το Αφγανιστάν έχει σοβαρές ελλείψεις όσον φορά τις ιατρικές υποδομές του. Τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύθηκαν στη χώρα, στα πλαίσια της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν, το 2001, βοήθησαν να ανοίξουν ή να ανακαινιστούν πολλά νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου