Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Bloomberg: Η Ελλάδα και οι λαοί του Νότου, θα υποστούν την Μέρκελ άλλα 4 χρόνια είτε το θέλουν είτε όχι

Για την επανεκλογή της Ανγκέλα Μέρκελ και τις συνέπειες που θα έχει στους λαούς της Νότιας Ευρώπης γράφει το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως οι χώρες που λαμβάνουν πακέτα διάσωσης θα αναγκαστούν να «φορτωθούν» την Γερμανίδα Καγκελάριο άλλα τέσσερα χρόνια, «είτε το θέλουν είτε όχι».

Bloomberg: Η Ελλάδα και οι λαοί του Νότου, θα υποστούν την Μέρκελ άλλα 4 χρόνια είτε το θέλουν είτε όχιΣε δημοσίευμα του, το Bloomberg αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις χώρες της Νότιας Ευρώπης όπου έχουν δοθεί πακέτα διάσωσης, η Ανγκέλα Μέρκελ παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλής, ενώ θεωρείται υπαίτια για τις δραστικές περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, την λιτότητα και την ανεργία.

Ωστόσο όπως τονίζει το δημοσίευμα, «η πλειοψηφία που μετρά, αυτή της Γερμανίας αποφάσισε διαφορετικά την Κυριακή, τοποθετώντας και πάλι την Μέρκελ επικεφαλής χαιρετίζοντας παράλληλα τις πολιτικές οι οποίες έχουν κρατήσει αλώβητη την νομισματική ένωση σε καιρούς όπου παραλίγο να διαλυθεί. Οι παραχωρήσεις που είναι πιθανό πλέον να γίνουν έχουν μπει στο περιθώριο: λίγα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από εδώ, λίγη λιγότερη λιτότητα από εκεί, χωρίς να μεταβάλλεται η αποφασιστικότητα της στις χώρες οι οποίες ζητούν χρήματα και έχουν αγκαλιάσει πολιτικές περικοπών και προσανατολισμού στις εξαγωγές».

Ο έλεγχος στην Αθήνα

Στη συνέχεια, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως θα δεσμεύσει τους δανειστές να παραχωρήσουν «περισσότερη βοήθεια» μόλις επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.
«Οσο πλησιάζει αυτή η ημέρα, η ελληνική και η γερμανική πλευρά επαναλαμβάνουν γνώριμες διαφωνίες σχετικά με τους όρους. Στις Βρυξέλλες, ο Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνει νέες περικοπές στον προϋπολογισμό, ενώ οι βοηθοί της Μέρκελ τον κατηγόρησαν πως έχει την τακτική του ''ζητάω κάτι και δεν θα δώσω τίποτα''».


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου