Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος-Ισραήλ 1-2: Η νέα εποχή θέλει και υπομονή

Η εντυπωσιακή εικόνα του γεμάτου από Κύπριους φιλάθλους ΓΣΠ δεν συνοδεύτηκε και από ανάλογα θετικό αποτέλεσμα, καθώς η Εθνική Κύπρου έχασε από το Ισραήλ με 1-2 (67’ Μακρίδης / 37’ Νταμάρι, 45’ Μπεν Χαΐμ) παρά την προσπάθεια των διεθνών μας να αποσπάσουν έστω το βαθμό. 




Η νέα εποχή που ξεκίνησε με το τεράστιο «διπλό» στη Βοσνία και έφερε τους φιλάθλους στο γήπεδο θέλει και υπομονή. Και με το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα ο κόσμος έδειξε πως αναγνωρίζει την προσπάθεια που έγινε.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παρέταξε μία αναμενόμενη σε γενικές γραμμές ενδεκάδα, δεδομένων και των προβλημάτων, με τον Μακρή και τον Στυλιανού να παίρνουν θέση από την αρχή, στα μοναδικά ουσιαστικά ερωτηματικά που υπήρχαν πριν το παιχνίδι.

Η Εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα και την αύρα του κόσμου. Είχε τρεις καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, με κύριο εκφραστή τον Χριστοφή. Σταδιακά ανέβηκε και το Ισραήλ, το οποίο έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ζαχάβι (10’).

Το παιχνίδι έδειχνε μοιρασμένο, η Εθνική μας αναζητούσε το γκολ με Χαραλαμπίδη (13’), Μακρή (20’) και Χριστοφή (35’), αλλά και το Ισραήλ ήταν επικίνδυνο όποτε έβγαινε μπροστά. Προειδοποίησαν και στο 26’ με τον Βερμούθ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της αμυντικής μας γραμμής για να βρεθούν μέσα σε οχτώ λεπτά μπροστά με 0-2! Το πρόβλημα ήταν στη δεξιά πλευρά της άμυνάς μας με τον Μπεν Χαΐμ να περνά στο 37’ τον Στυλιανού και να δίνει έτοιμο γκολ στον Νταμάρ, ενώ στο 45’ ολοκλήρωσε μόνος του την εκπληκτική του προσπάθεια.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου άλλαξε όλη τη δεξιά πλευρά στο ημίχρονο (Στυλιανού, Χαραλαμπίδη), μετέφερε τον Χριστοφή αριστερά για να πάρει θέση ο Σωτηρίου στην κορυφή της επίθεσης. Η είσοδος του Χάρη Κυριάκου και του Πιέρου Σωτηρίου έδωσε άλλη πνοή στην Εθνική μας, η οποία ανέβασε πολύ την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησε να αντιδράσει, αν και το 0-2 ήταν σοβαρό προβάδισμα για τους Ισραηλινούς.

Η Κύπρος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησε με Μακρή, Μακρίδη και Κυριάκου! Η Εθνική μας έπαιξε πιο επιθετικά και άφησε ανοιχτούς χώρους πίσω. Μοιραία το Ισραήλ βρήκε κάποιες φάσεις στις αντεπιθέσεις του με κυριότερη αυτή του Ζαχάβι (60’). Αλλά το… μουντ έδειχνε Κύπρο. Και όντως στο 67’ το ΓΣΠ πήρε φωτιά, όταν ο Σωτηρίου πέρασε από δεξιά, γύρισε, η μπάλα πέρασε από τον Μακρή και ο Μακρίδης διαμόρφωσε το 1-2!

Αφυπνίστηκε και το γεμάτο ΓΣΠ μετά τη μείωση του σκορ, με την Εθνική μας να αναζητά πλέον την ισοφάριση. Μάλιστα τρία λεπτά μετά ο Σωτηρίου –μετά από σέντρα του Χριστοφή- έχασε μοναδική ευκαιρία με κεφαλιά για το 2-2! Λίγο έλειψε να βρεθεί ξανά με δύο γκολ πίσω η Κύπρος, όταν το σουτ του Σέτσιερ κόντραρε στον Μακρίδη και βρήκε στο δοκάρι (74’)!

Αλλά η Εθνική μας συνέχισε την προσπάθειά της, τη στιγμή που οι Ισραηλινοί έκαναν διαρκώς καθυστερήσεις μετά το 1-2. Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε η Εθνική μας, οι κλασικές ευκαιρίες δεν ήταν πολλές μετά το 70’, με το Ισραήλ να απειλεί ξανά και τον Γιωργαλλίδη να δηλώνει «παρών» στο σουτ του Ζαχάβι (82’). Ο τερματοφύλακάς μας έσωσε την Εθνική και στο 86’ στην προσπάθεια του Γιεϊνί. Στα τελευταία λεπτά η Εθνική μας πίεσε για την ισοφάριση και έκλεισε το Ισραήλ στα καρέ του.

Στο 90’ μετά από σέντρα του Αλεξάνδρου ο Λαμπάν έπιασε τρομερή γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Μαρσιάνο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ! Το πάλεψε και ο Κυριάκου ένα λεπτό μετά, αλλά το σουτ του κόντραρε. Παρά την υπερπροσπάθεια στο φινάλε το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, αλλά οι 20.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο χειροκρότησαν τους παίκτες, αναγνωρίζοντας το καλό παιχνίδι τους και την προσπάθειά τους.

MVP: Ταλ Μπεν Χαΐμ. Έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, εξ ου και η αλλαγή δεξιού μπακ από τον Πάμπο.

UP: Κυριάκου-Σωτηρίου. Μπήκαν και έδωσαν άλλο αέρα στην Εθνική μας, παρασύροντας και τους συμπαίκτες τους.

DOWN: Στυλιανού. Έπεσε πάνω σε έναν… δαιμονισμένο Μπεν Χαΐμ και δεν μπόρεσε να τον ανακόψει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αποτελεσματικότητα του Ισραήλ στο πρώτο ημίχρονο. Η Εθνική μας ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά παρά τις ευκαιρίες της δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.


Δείτε τις κυριότερες φάσεις του αγώνα:


balla.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου