Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στο Teatreneu αντί για εισητήριο εισόδου, χρεώνουν τους θεατές με το... γέλιο!

Επανάσταση στο χώρο των θεαμάτων φιλοδοξεί να φέρει ένας χώρος stand-up comedy στην Βαρκελώνη, ο οποίος αντί για σταθερό αντίτιμο στην είσοδο, χρεώνει τους θεατές με το... γέλιο, δηλαδή ανάλογα με την ικανοποίησή τους από όσα παρακολουθούν.


Με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, μικρές κάμερες μπροστά από κάθε θεατή στο Teatreneu club αναγνωρίζουν τις αντιδράσεις του προσώπου του και καταγράφουν τον αριθμό και την έντασή τους, για να ακολουθήσει η... τιμολόγηση.

Κάθε γέλιο χρεώνεται 30 λεπτά και το ανώτατο όριο είναι τα 24 ευρώ, δηλαδή 80 ξεχωριστά γέλια. Οπως και στα μαγαζιά με κάθε είδους σταθερό κόστος για ελεύθερη κατανάλωση, από κει και πάνω ο θεατής μπορεί πλέον να γελάει... δωρεάν.
Η ιδέα εφαρμόστηκε με στόχο να αντιμετωπιστεί η μείωση του ενδιαφέροντος τους κοινού, μετά τα «χαράτσια» της κυβέρνησης Ραχόι στα θεατρικά εισιτήρια. Οπως φαίνεται στην αρχή της εφαρμογής της απέδωσε, καθώς πλέον οι κρατήσεις έχουν πάρει την ανιούσα.
Μάλιστα, οι πελάτες τελικά φαίνεται να πληρώνουν όπως γελούν, δηλαδή... με την καρδιά τους. Το μέσο αντίτιμο που καταβάλουν είναι 6 ευρώ υψηλότερο από το παλιό, σταθερό αντίτιμο.
Μετά από τα παραπάνω, δεν είναι περίεργο που το σύστημα βρίσκει και άλλους θιασώτες στην Ισπανία, ενώ το κυριολεκτικά «Νέο Θέατρο» εξέδωσε μέχρι και... εισιτήριο διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου