Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Να ξαναχτιστεί ο Κολοσσός της Ρόδου ζητά βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Να ξαναχτιστεί ο Κολοσσός της Ρόδου ζητά βουλευτής των Ανεξαρτήτων ΕλλήνωνΝα αναζητήσει τα απαραίτητα κονδύλια, καλεί ο βουλευτής Δαμαβολίτης τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα


Την αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης από τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ηρακλείου (που πήρε τη θέση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο κοινοβούλιο) ζητά από τον υπουργό να αναζητήσει τα κονδύλια για να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο, μεγαλεπίβολο σχέδιο. 

Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ δηλώνει ότι «έφτασε η στιγμή της αναβίωσης του Κολοσσού», ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας και εισηγείται την κατασκευή του μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού σε συνδυασμό με τα τεχνικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα. 

Όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους θεωρεί ότι μπορούν να αναζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην UNESCO, σε διεθνείς οργανισμούς, σε Ιδρύματα Ελληνισμού, στην Ελληνική Πολιτεία και αλλού. 

Προτείνει επίσης στον υπουργό Πολιτισμού την συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από προσωπικότητας διεθνούς κύρους με στόχο «την διαφάνεια των διαδικασιών και την διασφάλιση διεθνούς κύρους».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου