Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ελβετία: Έδιναν γαλατάκια για τον καφέ με το πορτρέτο του Χίτλερ!

Ελβετία: Έδιναν γαλατάκια για τον καφέ με το πορτρέτο του Χίτλερ!Σε τουλάχιστον 100 εστιατόρια μοίρασε η εταιρία τις συγκεκριμένες συσκευασίες που «κοσμούσαν» φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι
Εστιατόρια στη γερμανόφωνη Ελβετία σέρβιραν από τις αρχές της εβδομάδας καφέ που συνοδευόταν από μικρά δοχεία γάλακτος διακοσμημένα με τα κεφάλια του... Χίτλερ και του Μουσολίνι, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα "20 Minuten".

Οι μικρές μερίδες γάλακτος που σερβίρονται παραδοσιακά στην Ελβετία μαζί με τον καφέ διανεμήθηκαν σε περίπου 100 εστιατόρια απο μια θυγατρική του ομίλου Migros. Η εταιρεία, η Elsa, ζήτησε συγγνώμη για "αυτό το ασυγχώρητο επεισόδιο".

Υπάρχουν πολλοί συλλέκτες που μαζεύουν τις διακοσμητικές μεμβράνες αυτών των μερίδων γάλακτος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι μεμβράνες είχαν εικονογραφηθεί με βάση παλιούς δακτυλίους πούρων, στο κέντρο των οποίων υπήρχαν τα πορτρέτα του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσολίνι. Κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Karo, που ειδικεύεται σε αυτό το είδος καλυμμάτων και παρελήφθησαν από την Elsa, οι εσωτερικοί έλεγχοι της οποίας αποδείχτηκαν "ανεπαρκείς".Αυτή η σειρά μεμβρανών περιλαμβάνει 55 διαφορετικά σχέδια, μεταξύ των οποίων και τα πορτρέτα των δύο δικτατόρων.

Ο όμιλος Migros έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος, το οποίο δεν διανεμήθηκε ποτέ σε καταστήματα λιανικού εμπορίου.Πέρσι, μια παρόμοια υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ. Μια φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1984 στη Βοζ, χρησιμοποιήθηκε από έναν γραφίστα για να εικονογραφήσει μια διαφήμιση στην εφημερίδα του φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου