Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Νέα Υόρκη: Ο αριθμός των αρουραίων ξεπέρασε τον πληθυσμό των ανθρώπων...

Νέα Υόρκη: Ο αριθμός των αρουραίων ξεπέρασε τον πληθυσμό των ανθρώπων...Κατά 10% αυξήθηκε ο αριθμός των τρωκτικών που κυκλοφορούν στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου», σε διάστημα ενός έτους.

Εκτός ελέγχου είναι πλέον ο πληθυσμός των αρουραίων στη Νέα Υόρκη. 

Οι αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά καθώς, σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο αριθμός των τρωκτικών που κυκλοφορούν ανενόχλητα στους δρόμους του "Μεγάλου Μήλου", έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 10% μέσα σε διάστημα ενός έτους (από το 2012 έως το 2013). 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", το 2013, οι Αμερικανοί που παραπονέθηκαν για τους αρουραίους υπολογίζονται σε 24.586. Το 2012, ο αντίστοιχος αριθμός δεν ξεπερνούσε τις 22.300. 

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα παράπονα των Αμερικανών, οι αμερικανικές αρχές υπολογίζουν ότι ο πληθυσμός των τρωκτικών υπολογίζεται σε εκατομμύρια και μάλιστα ξεπερνά τον ανθρώπινο πληθυσμό της Νέας Υόρκης που φθάνει τα 8 εκατομμύρια. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες Νεοϋορκέζων, οι αρουραίοι κάνουν βόλτες σε μουσεία κι εστιατόρια της Νέας Υόρκης, ακόμα και το πρωί.

Οι αρχές έχουν παραδεχτεί το πρόβλημα επισημαίνοντας πως είναι έντονο στην περιοχή του Κάτω Μανχάταν. 

Αν και σε διάφορα κτίρια έχουν τοποθετηθεί ποντικοπαγίδες, το πρόβλημα παραμένει με τους φιλόζωους να διαμαρτύρονται στην PETA, την οργάνωση που αγωνίζεται για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων. Εκείνη πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους απαλλαγής από τα μικρά, ενοχλητικά τετράποδα.

Ο επιθεωρητής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε παγίδες που προσφέρουν πιο γρήγορο μεν αλλά λιγότερο βασανιστικό θάνατο για τα ποντίκια, από εκείνες με την κόλλα που αρχικώς είχε επιλέξει. Παγίδες με ελατήριο που σκοτώνουν άμεσα τα ποντίκια που πιάνονται σε αυτές έχουν φέρει αποτελέσματα, ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. 

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Υόρκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία, επισημαίνοντας ότι η έντονη παρουσία των αρουραίων στους δρόμους της Νέας Υόρκης ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων καθώς είναι φορείς σοβαρών ασθενειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου