Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτο κι όμως Παναθηναϊκό!

Απίστευτο κι όμως Παναθηναϊκό!Ποια προβλήματα να τον λυγίσουν; Ένας εφτάψυχος Παναθηναϊκός με απίθανη ανατροπή στο τέλος και κάρφωμα του Μπατίστα σε «νεκρό» χρόνο νίκησε τον Ολυμπιακό με 77-76 και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση! 





Διάπλατα στο παρκέ του άδειου ΟΑΚΑ κατέθεσε τα έξι αστέρια του ο Παναθηναϊκός! 

Σε ένα απίθανο παιχνίδι –που επιβεβαίωσε πως πάντα αυτά τα ματς θα είναι ντέρμπι- οι πράσινοι ανέτρεψαν διαφορά επτά πόντων στο τελευταίο δίλεπτο και με τον Μπατίστα να καρφώνει σε… νεκρό χρόνο –μετά από ασίστ του Διαμαντίδη- επικράτησαν 77-76 του... αυτόχειρα Ολυμπιακού, παίρνοντας την πρόκριση στους τέσσερις του Κυπέλλου. 

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 13 πόντους στην τρίτη περίοδο, με 68-75 στο 39’, αλλά στη συνέχεια μίλησαν Σλότερ, Διαμαντίδης (με καθοριστικό τρίποντο), ενώ μοιραίος για τους ηττημένους ο Σλούκας που έχασε μια βολή στα 6’’ πριν τη λήξη. 

Για τους πρωταθλητές Ελλάδας – και κατόχους του τίτλου- 19 πόντους είχε ο Παππάς, 12 ο Μπατίστα και 11 ο Γιάνκοβιτς. Απ’ την άλλη, ο Λοτζέσκι είχε 16 και ο Πρίντεζης 13 που δεν ήταν αρκετοί να αποσοβήσουν το «σοκ» για την ομάδα τους. 

Το ματς: 

«Σεληνιασμένος» μπήκε ο Παναθηναϊκός, υπνωτισμένος ο Ολυμπιακός. Με τον Γιάνκοβιτς λοιπόν να αποδεικνύεται λίρα εκατό στην επίθεση για τους πράσινους, με την άμυνά τους να… φρενάρει τους αντιπάλους τους και τους Σπανούλη (0/2 τρίποντα, 2 λάθη)-Πέτγουεϊ να μην μπορούν να δώσουν λύσεις, οι γηπεδούχοι πήραν… κεφάλι στο σκορ. Κι όχι απλώς προηγήθηκαν, αλλά έφτασαν με τον Σλότερ και στο +10 (14-4)! Η είσοδος του Λαφαγιέτ –που οργάνωσε καλύτερα-, η δεδομένη κούραση του τριφυλλιού (δεν είχαν βγει λεπτό οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Μπατίστα), η καλή άμυνα των Πειραιωτών και ο «καυτός» Λοτζέσκι (ο μόνος που έβαζε τρίποντα) έκανε ξανά το ντέρμπι… ντέρμπι (16-14), προτού με μια βολή ο Ουρουγουανός διαμορφώσει το σκορ στο 10’, 17-14. 

Οι ψηλοί του Ολυμπιακού φορτώθηκαν με φάουλ, αλλά απ’ τη στιγμή που τα μακρινά σουτ δεν έβρισκαν στόχο, έπρεπε η μπάλα να πάει μέσα. Κι έστω με δυσκολία, Χάντερ και Ντάνστον έδιναν κάποιες λύσεις. Όχι για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα τους να ξεφύγει, καθώς το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς (25-24) με τον Παναθηναϊκό να αντιστέκεται, παρά το ότι ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστα είχαν καθίσει στον πάγκο. Κι όταν πέρασαν ξανά στο παρκέ, ο Λατίνος σέντερ επιβεβαίωσε πως επιθετικά είναι εξαιρετικός, φτάνοντας τους 10 πόντους, με τους ερυθρολεύκους να μην αφήνουν τη διαφορά να ξεφύγει, γράφοντας το 33-32 (στο 20’). 

Πώς ξεκίνησε το πρώτο μέρος; Αντιστρόφως ανάλογη ήταν αυτή τη φορά η εξέλιξη του ματς. Με τους πράσινους να δείχνουν κουρασμένοι και «μπλοκαρισμένοι»(και στις δύο μεριές του παρκέ), ο Ολυμπιακός… φόρτωσε και με ηγέτη τον Πρίντεζη που έκανε ο,τι ήθελε στην επίθεση, όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά έγινε για τα καλά το αφεντικό του αγώνα, ξεφεύγοντας με +10 (35-45). Μετά από 4:30’ το τριφύλλι βρήκε σκορ, αλλά πλέον καλείτο να… κυνηγήσει. Κι όσο κι αν ο Μποχωρίδης επιχειρούσε την αντεπίθεση, ο Σπανούλης είχε «ξυπνήσει» για τα καλά! Και με δικούς του –κυρίως- πόντους «υπέγραφε» το άνετο –βάσει της εικόνας πλέον- +11 των Πειραιωτών στο 30’ (49-60), που είχαν επιμέρους σκορ 16-28. 

Το μομέντουμ έδειχνε κόκκινο (στο φουλ). Αλλά δύο πράσινες «βόμβες» από Μπλουμς και Παππά ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ-άουτ, βλέποντας πως η διαφορά «ψαλιδίστηκε» στους 5 (55-60)! Πολλές φορές τα τρίποντα είναι και λίγο… ρώσικη ρουλέτα. Την ώρα λοιπόν που ο Μπλουμς έχανε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο, Λαφαγέτ και Λοτζέσκι έβρισκαν το «χέρι» τους απ’ τα 6,75 και έγραφαν εκ νέου το +10 (58-68). Το ματς είχε (πάρα) πολύ ζουμί! Το πάλευε ο Παππάς με προσωπικούς του πόντους, αλλά ο Λοτζέσκι έκρυβε… άσο κι έδειχνε να «κλειδώνει» την πρόκριση προς τον Ολυμπιακό με το 68-75 στα 1:55’ πριν το τέλος. Και μετά έγινε το… απίθανο! Με τον Σλότερ να δίνει το φιλί της ζωής μειώνοντας και τον Διαμαντίδη στα 16’’ να ισοφαρίζει με μεγάλο τρίποντο. Κι ενώ ο Σλούκας θα μπορούσε να δώσει… ασφάλεια, έχασε μία βολή στα 6’’ πριν ολοκληρωθεί το ματς και μετά από τραγική άμυνα των φιλοξενουμένων, ο Διαμαντίδης έδωσε στον Μπατίστα κι αυτός σε… νεκρό χρόνο κάρφωσε, διαμορφώνοντας το τελικό 77-76 υπέρ του Παναθηναϊκού! 

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 33-32, 49-60, 77-76. 

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 11, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12. 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγιέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13. 



sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου