Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

BBC: Το κρέας άγριων ζώων πίσω από το ξέσπασμα του ιού Έμπολα; [Εικόνες]

Τη στιγμή που ο θανατηφόρος ιός εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα, οι επιστήμονες προσπαθούν να τον αντιμετωπίσουν αναζητώντας τα αίτια και την προέλευσή του


Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το κρέας άγριων ζώων κρύβεται πιθανότατα πίσω από το νέο ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού, από τον οποίο τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, η οικογένεια του «ασθενή μηδέν», του πρώτου δηλαδή γνωστού θύματος του ιού, κυνηγούσε και κατανάλωνε νυχτερίδες, οι οποίες είναι γνωστοί φορείς του ιού Έμπολα.
Μπορεί λοιπόν η κατανάλωση του κρέατος άγριων ζώων, κοινή στην Αφρική, να είναι η αιτία της νέας κρίσης;
Η προέλευση του νέου ξεσπάσματος έχει εντοπιστεί στο χωριό Gueckedou της Γουινέας, αναφέρει το BBC, ενώ ο «ασθενής μηδέν» εκτιμάται ότι είναι ένα παιδάκι δυο ετών, που πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013.
Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι οι άνθρωποι στις περιοχές αυτές, κυνηγούν άγρια ζώα για τροφή, γεγονός που σημαίνει ότι καταναλώνουν συχνά επικίνδυνο κρέας, που φέρει ασθένειες και ιούς.
Επιστήμονες εξετάζουν το σενάριο αυτό, αναζητώντας λύσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.
Το δημοσίευμα πάντως αναφέρει ότι περισσότερες από 100.000 νυχτερίδες καταναλώνονται κάθε χρόνο στη Γκάνα, για παράδειγμα.
Παρόμοια δημοσιεύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η Washington Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου