Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Το «X- 37B» επιστρέφει στη Γη αλλά κανείς δεν ξέρει τι έκανε 22 μήνες στο Διάστημα!

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αποστολή του αμερικανικού στρατιωτικού διαστημικού αεροσκάφους «X- 37B» το οποίο, έπειτα από 22 μήνες στο Διάστημα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη.


Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, το διαστημικό σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναμένεται να προσγειωθεί, ίσως και αύριο, στην Καλιφόρνια, ολοκληρώνοντας τη μυστική αποστολή του, αλλά και σημειώνοντας ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα. Η Καλιφόρνια είναι πανέτοιμη για μία ασφαλή προσγείωση του διαστημικού σκάφους «X-37B», υποστηρίζει ο Αμερικανός στρατηγός, Κιθ Μπέιτς, σε δήλωσή του.
Το ρομποτικό διαστημικό σκάφος, γνωστό και ως «Orbital Test Vehicle», αναμένεται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση «Vandenberg στην Καλιφόρνια». Βρίσκεται σε τροχιά από τις 13 Δεκεμβρίου του 2012 και ήδη έχει σημειώσει ρεκόρ παραμονής στο Διάστημα - 671 μέρες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, το διαστημικό σκάφος είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσγειώνεται... μόνο του. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο Διάστημα, στο πλαίσιο απόρρητης αποστολής έχει πυροδοτήσει διάφορα σενάρια συνωμοσίας.
Σύμφωνα με το Reuters, το διαστημικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το «Χ- 37Β» κινείται με ηλιακή ενέργεια, αν και διαθέτει καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται μόνο για την προώθηση ελιγμών.
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες γύρω από τις δραστηριότητες του «X-37B» όσο βρίσκεται σε τροχιά, λέγοντας ότι το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος είναι απόρρητο.
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την αποστολή αυτή είναι πολλά:
1. Ποιο το αντικείμενο της αποστολής του.
2. Τι μεταφέρει.
3. Γιατί έπρεπε να μείνει στο διάστημα.
4. Γιατί παρέμεινε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε τροχιά.
Το μόνο που έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη διάρκεια της διετούς παραμονής του στο Διάστημα είναι ότι, το «Χ-37Β» θα διενεργήσει έρευνες στις νέες τεχνολογίες για το μέλλον των ΗΠΑ στο Διάστημα και πειράματα τα οποία θα εξεταστούν όταν επιστρέψει στη Γη.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου