Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Mirror: Ειδικοί ερευνητές για την τρομοκρατία φοβούνται ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μεγάλο μέρος της Κομπάνι και ειδικοί ερευνητές για την τρομοκρατία φοβούνται ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, γράφει η βρετανική Mirror.


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο των συνόρων, όπου μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι προσπαθούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη μέσω της Τουρκίας ως πρόσφυγες.
Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας, Κιμ Χάουελς (Kim Howells) είπε ότι η πληροφορία «ακούγεται αρκετά ακριβής».
«Είμαστε αρκετά πιεσμένοι με τους ανθρώπους που είναι ήδη εδώ, πόσο μάλλον αν έχουμε να διαχειριστούμε ένα μεγάλο αριθμό νέων προσφύγων που λειτουργούν ως πράκτορες τρομοκρατικών οργανώσεων», είπε στην WalesOnline.
«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που είναι ήδη εδώ. Το Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να μετακινήσει αυτούς που είναι είτε τρομοκράτες, χρηματοδότες τρομοκρατικών οργανώσεων ή άνθρωποι που σκοπεύουν να κηρύξουν το όραμα των τζιχαντιστών». Το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει τέτοιους ανθρώπους», προειδοποίησε.
«Το πρόβλημα είναι η Τουρκία. Παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι. Επιτρέπουν σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να μεταφερθούν στη Συρία, αλλά δεν αφήνουν τους Κούρδους να κάνουν το ίδιο ώστε να προστατέψουν κουρδικές πόλεις, γιατί θεωρούν ότι οι Κούρδοι αποτελούν μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος. Παρόλο που το Ισλαμικό Κράτος είναι διατεθειμένο να σκοτώσει κόσμο στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο Σάιμον Γούεστ (Simon West), Αρχηγός της Αστυνομίας της Ουαλίας το 2012, προειδοποίησε ότι «απειλούμαστε όλοι από το Ισλαμικό Κράτος».
«Είμαστε κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.
Ο κος Γούεστον είπε ότι ανησυχεί ότι οι τζιχαντιστές «είναι ήδη εδώ».
Και ακόμη και αν δεν έχουν «εξοπλισμό και εκρηκτικά», το να τα βρουν «δεν είναι και τόσο δύσκολο».
Τρομοκράτες που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έφυγαν για να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους «δεν πρέπει να ποτέ να ξαναγυρίσουν», πρόσθεσε.
Ο κος Χάουελς είπε ότι «κάτι που ανησυχεί αρκετές χώρες τα τελευταία 20 χρόνια, είναι το ότι έχει επιτραπεί σε ανθρώπους που θεωρούνται αρχηγοί τρομοκρατικών οργανώσεων να παραμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».
«Αυτοί είναι άνθρωποι που κατηγορούνται για ανθρωπιστικά εγκλήματα στη Ρουάντα και τη Νιγηρία και έχουν σπουδάσει στα Πανεπιστήμια, καθώς και έχουν λάβει άδεια παραμονής στη χώρα ως πρόσφυγες».
Ο Βουλευτής Ντέβιντ Ντέιβις (David Davies) ανέφερε τον Δούρειο Ίππο μιλώντας για το ότι υπάρχει πιθανότητα τζιχαντιστές να μπαίνουν στη χώρα ως πρόσφυγες.
Είπε ότι: «Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να προλάβουμε τους τζιχαντιστές από το να μπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να προλάβουμε την παράνομη μετανάστευση.
«Η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουαλία, θα είναι πρώτοι στη λίστα στόχων του Ισλαμικού Κράτους».
Ο κος Χάουελς φοβάται ότι «θα βρουν τρόπους να περάσουν τα σύνορα, ότι θα ζητήσουν άσυλο και θα πουν ότι είναι πρόσφυγες».
Εκπρόσωπος του Υπουργείο Εσωτερικών είπε: «Η αστυνομία, οι υπηρεσίες ασφαλείας και ελέγχου των συνόρων δουλεύουν για να αναγνωρίσουν, εντοπίσουν και να εξαλείψουν τρομοκρατικές απειλές».
«Πέρα από ελέγχους διαβατηρίων, ιδιώτες που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ελέγχονται και από λίστες παρακολούθησης για να εξασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί την πιο ανεπτυγμένη τεχνολογία στην Ευρώπη για να διασφαλίσει τη συγκέντρωση πληροφοριών επιβατών, ώστε να μην αποτελέσουν απειλή πριν την πτήση.
«Σύμφωνα με το νέο Μεταναστευτικό Νόμο, ακόμα και πολιτογραφημένοι Βρετανοί πολίτες μπορούν να χάσουν την υπηκοότητά τους, αν οι πράξεις τους έρχονται στα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου. Προβλέπουν, επίσης, δυνατότητα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ανθρώπων που κρίνεται ότι δρουν ενάντια στο κοινό καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου