Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δεν τους φτάνει το φυσικό αέριο τώρα διεκδικούν και το χρυσό της ΚΤ οι τουρκοκύπριοι...


- Το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι οι 14 τόνοι χρυσού ανήκουν στους δύο λαούς
- Μας απαγορεύουν να πωλήσουμε, η να υποθηκεύσουμε την «κοινή μας περιουσία»
- Απειλούν ότι τυχόν μονομερής πώληση του χρυσού θα θέσει σε κίνδυνο την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό


 Έβαλαν στο μάτι και τον χρυσό της ΚΤ της Κυπριακής Δημοκρατίας στα κατεχόμενα, εκδίδοντας μάλιστα και προειδοποιητική ανακοίνωση από το «προεδρικό μέγαρο».
Μάλιστα προειδοποιούν για συνέπειες, σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρήσει σε πώληση του χρυσού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: 

Οι πηγές του κοινού κράτους, που ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού, 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς» που δημιούργησαν το κοινό εκείνο κράτος.

Όποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τ/κ λαό, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τ/κ πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τ/κ πλευρά, μονομερώς δεν μπορεί να πουληθεί, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον. Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ίσα συνεταιριστικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τ/κ λαού, θα παραβιάζει την πιθανότητα εξεύρεσης συμφωνίας και θα προκαλέσει ως αποτέλεσμα το μέλλον του νησιού να υποθηκευθεί».

Κατά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του κυπριακού προβλήματος, προστίθεται, η ε/κ πλευρά προσπαθεί να υποθηκεύσει το μέλλον του κράτους που θα ιδρυθεί ως αποτέλεσμα μιας πιθανής συμφωνίας και σε αυτές τις διεργασίες (η τ/κ πλευρά) θα εναντιωθεί και θα τις δυσκολέψει.

«Προς όφελος και της κρίσης στην νότια Κύπρο, ως τ/κ πλευρά είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία της νοοτροπίας του win – win (kazan – kazan)». Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση για συνεργασία με την ε/κ πλευρά, την οποία καλούν να μην προχωρήσει σε βήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά τη νέα διαδικασία των συνομιλιών πριν καν ξεκινήσει και θα διευρύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο «λαών».


newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου