Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

2002. Η προκλητική απάντηση Πούτιν σε Γάλλο δημοσιογράφο: «Αν θες να μην σου ξαναμεγαλώσει έλα στη Μόσχα που έχουμε ειδικούς»(βίντεο)

Για τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν γραφτεί πολλά.
Πούτιν προς Γάλλο δημοσιογράφο: «Αν θες να μην σου ξανασηκωθεί, μπορώ να σε βοηθήσω»

Από το 1999 που ορίστηκε πρωθυπουργός από τον Μπορίς Γέλτσιν και το 2000 που εξελέγη πρόεδρος, η χώρα του επανέκαμψε οικονομικά και έγινε μια από τις πλουσιότερες του κόσμου.

Εκτός από διάφορες θεωρίες συνωμοσίας , που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον πρώην πράκτορα της KGB, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι επί 14 χρόνια περιόρισε πολλές ελευθερίες και εφάρμοσε ένα σύστημα αυταρχικού «εκσυγχρονισμού».

Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα της ατζέντας του, υπήρξε πάντα η Τσετσενία και οι αυτονομιστές της.
Όταν την 1η Noεμβρίου του 2002 στην σύνοδο κορυφής Ε.Ε. και Ρωσίας στις Βρυξέλλες, ένας Γάλλος δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει τον Πούτιν για σφαγές αμάχων στην «εμπόλεμη» περιοχή, η απάντηση που έδωσε άφησε άναυδους τους πάντες.

Όχι μόνο δεν είπε τίποτα επί της ουσίας, αλλά απείλησε το δημοσιογράφο ότι αν ήθελε να γίνει ισλαμιστής φονταμεταλιστής, θα τον βοηθούσε να κάνει περιτομή στη Ρωσία ώστε το «μόριό» του να μην «ερεθιστεί» ξανά.
Μετά την απάντηση που έδωσε σχεδόν νευριασμένος, επικράτησε απόλυτη σιωπή στην αίθουσα ενώ ο γ.γ του Συμβουλίου της ΕΕ και Ύπατος Εκπρόσωπος για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα, «ανασκουμπωνόταν» αμήχανος στη θέση.
mixanitouxronou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου