Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κύπελλο Κύπρου: Γαλάζια πρόκριση με Ρομπέρ

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου για 6η φορά τα τελευταία εφτά χρόνια εξασφάλισε ο Απόλλωνας. Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας στο Τσίρειο και σε συνδυασμό με το 2-1 του ΓΣΠ, πήρε την πρόκριση με χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Χάμπερ. Ο Ρομπέρ πέτυχε το χρυσό γκολ για τους κάτοχους του τίτλου στο 83’. 




Ρούμπιο Vs Σανγκόι

Ανοιχτό παιχνίδι και γρήγορος ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Άλεξ Ρούμπιο να ξεκινά… αφηνιασμένος και στα πρώτα δύο λεπτά έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. 


Στο 1ο λεπτό ο Ρομπέρ στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Βάλε, έδωσε… ασίστ στον Ισπανό, ο οποίος επιχείρησε να «τσιμπήσει» την μπάλα ο Βάλε, μάζεψε σωτήρια. Ένα λεπτό αργότερα ο Ρούπιο βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μετά από εκτέλεση κόρνερ, το πλασέ του όμως έφυγε λίγε εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Μετά το δυναμικό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων, ο Απόλλωνα ισορρόπησε το παιχνίδι και σταδιακά ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρωταγωνιστή τον Σανγκόι απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις. 

Στο 7’, στην πρώτη καλή των γηπεδούχων, ο Αργεντινός έπιασε το σουτ και ο Μορέιρα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ακούμπησαν το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σανγκόι και διώξιμο του Μορέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Μεριέμ, ο τελευταίος σούταρε και ο Σερτζίνιο έδιωξε προ της γραμμής. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή του Απόλλωνα, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μορέιρα.

Νεύρα και υπεροχή Απόλλων

Το καλό ξεκίνημα και το γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, διαδέχθηκαν αρκετά λάθη και κάποια αχρείαστα νεύρα από πλευράς ποδοσφαιριστών, απόρροια κάποιων αποφάσεων του Μάριου Παναγή. Οι συχνές διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα να χαλάσει το παιχνίδι και για αρκετή ώρα να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Απόλλωνας πάντως ήταν η ομάδα που έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και κράτησε μπάλα στη μεσαία γραμμή, πλην όμως η υπεροχή του ήταν ανούσια. Η Ομόνοια, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ασίς (στο 24΄), δεν κατάφερε να κρατήσει καθόλου μπάλα, με αποτέλεσμα να έχει παθητικό ρόλο και να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Βάλε.

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή

Με ακόμα μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια. Μετά τον Ασίς, ήταν η σειρά του Αντράντε να μην μπορεί συνεχίσει λόγω τραυματισμού. Την θέση του Πορτογάλου αμυντικού στο κέντρο της άμυνας πήρε ο Σκαραμοτσίνο. Από την άλλη ο Απόλλωνα συνέχισε στα πρώτα λεπτά με τα ίδια πρόσωπα και σχήμα, κάτι που άλλαξε μετά το 60’, όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Γκαρσία (αντί του Νούχου) και το 4-3-3 μετατράπηκε σε 4-4-2. Διαφορετική ήταν η εικόνα στην επανάληψη, κυρίως γιατί η Ομόνοια κράτησε περισσότερο μπάλα, κέρδισε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να ελέγξει τη μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι έγινε και πάλι πιο ανοιχτό, πιο γρήγορο, με τις μοναδικές απειλές για τις δύο εστίες να προέρχονται από μακρινά σουτ και στημένες μπάλες.

Απίστευτη ευκαιρία ο Γκαρσία!
Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 70΄ και ήταν μάλιστα από τις σπάνιες! Σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Ρέινα έδωσε αριστερά στον Σανγκόι, ο τελευταίος έβγαλε συρτή σέντρα ακριβείας για τον Γκαρσία, με τον Ισπανό να χάνει μια απίθανη ευκαιρία, αφού… κατάφερε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι από τα δύο μέτρα και ενώ ο Μορέιρα ήταν εκτός ουσιαστικά εξουδετερωμένος.

Πίεσε και γκολ!
Με το 0-0 να είναι σκορ πρόκρισης για την ομάδα της Λευκωσίας, οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουν και να πιέσουν για να φτάσουν στο γκολ της πρόκρισης. Στην προσπάθειά τους αυτή βοήθησαν οι αλλαγές και το αμυντικογενές στήσιμο της Ομόνοιας, η οποία έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Η πίεση του Απόλλωνα έφερε τελικά αποτέλεσμα στο 83΄. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Μορέιρα, ο Μεριέμ έστρωσε στον Ροπέρ και ο τελευταίος έστειλε με δύναμη στην μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Πορτογάλου τερματοφύλακα της Ομόνοιας και τους φίλους της ομάδας του στους εφτά ουρανούς!

Θρίλερ στο τέλος!
Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε μορφή θρίλερ. Η Ομόνοια βρήκε μπροστά, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, αφήνοντας την ίδια ώρα πολλά κενά στην άμυνά της επιτρέποντας στον Απόλλωνα να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Σε μια αυτές, το 89’, ο Χάμπερ έχασε νέα απίθανη για την ομάδα του. Ο Καναδός έφυγε χωρίς αντίπαλο από το κέντρο του γηπέδου, ντρίπλαρε και τον εξελθώντα Μορέιρα το παλσέ το όμως απέναντι από κενή εστία σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! 


Λίγο έλειψε μάλιστα ο Απόλλωνας να πληρώσει την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Χάμπερ, αφού λίγο αργότερα ήταν η σειρά της Ομόνοιας να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ της πρόκρισης. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Βάλε, ο Φερναντές έκανε το τακουνάκι, ο Συτλιανού όμως, σαν από μηχανής Θεός, βρέθηκε στη γραμμή του τέρματος και έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, το τέλος του οποίου βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου για 6η φορά τα τελευταία εφτά χρόνια!

sigmalive.com/sports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου