Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Γκρεμίστηκε όταν άρχισε να το πιστεύει

Όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε να βγαίνει από τα καρέ του και να ελπίζει στην πρόκριση, ήρθε η φάση με την αποβολή του Κατσουράνη και "τελείωσε" το παιχνίδι. Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με σκορ 3-0 από τους Πορτογάλους και ολοκλήρωσε τη φετινή του παρουσία στο Europa League



Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο στάδιο Ντα Λουζ, μετά τη δεύτερη ήττα με σκορ 3-0 από την Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά στο ματς μέχρι και το 69', χάνοντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Λούκας και Μαντούρο να βάλουν μπροστά στο σκορ το "Δικέφαλο", αλλά σε εκείνο το σημείο τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για το "Δικέφαλο" όταν και αποβλήθηκε ο Κατσουράνης, ενώ στην ίδια φάση, οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0.
Ο "Δικέφαλος" φάνηκε ότι... φοβήθηκε ιδιαίτερα τους Πορτογάλους, καθώς όταν κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και άγχωσε την Μπενφίκα μπόρεσε και δημιούργησε κάποιες φάσεις που θα του έδιναν το προβάδισμα.
Ο εκνευρισμός Στοχ με Στέφενς
Ο Σλοβάκος εκνευρίστηκε δικαιολογημένα με τον Χουμπ Στέφενς, καθώς πέρασε στο παιχνίδι στο 46ο λεπτό, αλλά αντικαταστάθηκε στο 83', χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.
Τα πλάνα του Στέφενς
Ο Χουμπ Στέφενς πατέραξε τον ΠΑΟΚ με "καθαρό" 4-3-3. Ο Γλύκς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κίτσιου (δεξιά), Κατσουράνη, Ινσαουράλδε και Λίνο (αριστερά) να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Οι Κάτσε, Μαντούρο και Λάζαρ ήταν οι τρεις του κέντρου, με τους Ολίσε (δεξιά) και Λούκας (αριστερά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Ισορροπημένο το ματς
Στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες πιο πολύ είχαν σκοπό να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να βρουν τα πατήματά τους, παρά να τρέξουν το ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση.
Απείλησε πρώτη η Μπενφίκα
Η Μπενφίκα δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 11', όταν οι παίκτες των γηπεδούχων συνεργάστηκαν, ο Καρντόζο βγήκε σε θέση τετ α τετ από τα πλάγια, πέρασε τον Γλύκο, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.
Έκανε αισθητή την παρουσία του ο ΠΑΟΚ
Στο 13' ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Μπενφίκα, με τους Αθανασιάδη, Λούκας και Λίνο να συνεργάζονται όμορφα, τον Βραζιλιάνο να κάνει τη σέντρα, αλλά τον Αρτούρ να μπλοκάρει την μπάλα.
"Άγγιξε" το 0-1 ο ΠΑΟΚ
Στο 15' ο ΠΑΟΚ έφτασε μια... ανάσα από το 0-1, όταν ο Λούκας εξαπέλυσε έναν κεραυνό από τα 30 μέτρα, ο Αρτούρ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα χιλιοστά πριν αυτή περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος.

Στο 16' ο Καρντόζο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 21' ο Γλύκος απέκρουσε σωτήρια τη σέντρα σουτ του Σάλβιο.

Δεν πλήρωσε το σοβαρό λάθος
Στο 26' ο Κατσουράνης στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, ουσιαστικά την έστρωσε στον Γκαϊτάν, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η προβολή του Ινσαουράλδε έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Ο Γλύκος κράτησε το μηδέν
Στο 34' ο Καρντόζο εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω απόπ την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και ανάγκασε τον Γλύκο να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική επέμβαση απομακρύνοντας την μπάλα.

Στο 39' η Μπενφίκα έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Σάλβιο έκανε το πλασέ από δεξιά, αλλά ο Γλύκος μπλόρε σταθερά την μπάλα. Στο 40' ο Κίτσιου δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.
 Στο 43' ο Καρντόζο δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

 Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, με την Μπενφίκα να έχει την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το σουτ του Λούκας.

Με μια αλλαγή ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Στοχ να παίρνει τη θέση του Ολίσε.

Στο 48' ο Ρούμπεν Αμορίμ εξαπέλυσε μια βολίδα από μακρινή απόσταση, αλλά ο Γλύκος φώναξε και πάλι "παρών" αποκρούωντας την μπάλα.

Τεράστια ευκαιρία για το 0-1
Στο 53' ο ΠΑΟΚ έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο 0-1, όταν ο Λούκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μαντούρο έκανε την προβολή στο δεύτερο, αλλά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στο κενό τέρμα, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα
Στο 69' ο Κώστας Κατσουράνης δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Λίμα στη γραμμή της περιοχής, καθώς ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Ο Γκαϊτάν έβαλε τέλος στο όνειρο
Στο 70' η Μπενφίκα πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 1-0, χάρη σε εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκαϊτάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 74' ο Στέφενς έκανε τη δεύτερη αλλαγή, με τον Βούκιτς να παίρνει τη θέση του Βούκιτς. Στο 76' ο Σίβλιο αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Κάτσε.

Η Μπενφίκα "τελείωσε" την πρόκριση
Στο 78' ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε το πέναλτι για την Μπενφίκα μετά από χέρι του Μαντούρο μέσα στην περιοχή και ο Λίμα ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, κάνοντας το 2-0.

Ο Μάρκοβιτς έκαανε το 3-0
Στο 80' η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε κενό, ο Μάρκοβιτς δέχθηκε την μπαλιά, βγήκε απέναντι από τον Γλύκο, δεν αστόχησε, και έκανε το 3-0.

Στο 83' ο Στέφενς πραγματοποίησε την τρίτη αλλαγή, με τον Στοχ να περνάει εκτός ματς και τον Νίνη να μπαίνει στο ματς. Ο Σλοβάκος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος γιατί έγινε αλλαγή στην αλλαγή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ντζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκαιτάν, Αντρέ Γκόμεζ, Καρντόζο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ 83' Νίνης), Λούκας (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης

olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου