Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Κύπρο και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα!

To "365days-2blog" παρουσιάζει 5 παίκτες του Κυπριακού πρωταθλήματος, που αν έπαιζαν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα προκαλούσαν πανικό!




Αναμφίβολα το ελληνικό πρωτάθλημα παρα του ότι είναι αρκετά μονότονο, λόγω του ότι το πρωτάθλημα το κερδίζει ο Ολυμπιακός πριν ακόμα ξεκινήσει ο αγωνιστικός μαραθώνιος, είναι σαφώς πιο ποιοτικό και σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από το Κυπριακό πρωτάθλημα. Υπάρχουν όμως κάτι λαβράκια που για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος μπορεί να αποδειχθούν "λίρα εκατό"!

Να διευκρινίσουμε ότι απουσιάζουν παίκτες όπως ο Ντε Βινσέτι λόγω του ότι ο παίκτης ανήκει στο Ολυμπιακό Πειραιώς και αρκετοί άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που λόγω ντεφορμαρίσματος δεν βρίσκονται στη λίστα μας. Επίσης απουσιάζει και ο Ορλάντο Σα λόγω του ότι πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Να σημειωθεί ότι οι παίκτες επιλέγησαν με βάση την απόδοση τους την φετινή σεζόν.

Πάμε να δούμε ποιούς εννοούμε....

5. Λουτσιάνο Μπεμπέ



Όταν βλέπεις ένα παίκτη στα 32 του και με ύψος 1.63, το πιο λόγικο είναι να μην σκεφτείς να τον πάρεις στη ομάδα σου. Έλα όμως που ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του Κυπριακού πρωταθλήματος. Παίκτης εγκεφαλικός, τρέχει ασταμάτητα και μοιράζει εξαιρετικά το παιχνίδι. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έκαναν την Α.Ε Λεμεσού να τον πάρει στη Κύπρο και δεν βγήκε χαμένη... την βοήθησε να πάρει το πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-2012 μετά από 44 χρόνια!


4. Στάθης Αλωνεύτης

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Αλωνεύτης είναι άγνωστος στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού την σεζόν 2005 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Λάρισας μέχρι το 2007 σκοράροντας 8 γκολ σε 54 εμφανίσεις. Ο Κύπριος μέσος με ύψος 1,66, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1983 και του αρέσει να αγωνίζεται στα φτερά της επίθεσης. Διακρίνεται για την ταχύτητα του και τα ζογκλερικά κόλπα που κάνει. Φέτος ώριμος όσο ποτέ διανύει μια από τις καλύτερες του σεζον και είναι ένας από τους βασικότερους συντελεστές που κρατάει το ΑΠΟΕΛ σε τροχιά κύκλου.

3. Henrique

Ο José Henrique Souto Esteves (γεννημένος στις 31 Μαρτίου 1980 στη Braga), γνωστός ως Henrique είναι ένας από τους λόγους που φέτος ο Ερμής Αραδίππου πλασάρεται επιδεικτικά στη πρώτη πεντάδα του Κυπριακού πρωταθλήματος, αφού τις προηγούμενες χρονιές έβαζε ως στόχο τη παραμονή του στη πρώτη κατηγορία. Ο Χενρίκε αγωνίζεται ως επιθετικός, διακρίνεται για την τεχνική και τη δύναμη του και φέτος λόγω του ανεβάσματος της απόδοσης του ο Ερμής διεκδικεί την έξοδο του στη Ευρώπη. Δεν θα μπορούσαμε να μην βάλουμε παίκτη από τον Ερμή γιατι οι εμφανίσεις του φέτος είναι εκπληκτικές. 

2. Ρομπέρτο Κολαούτι

Ο Ισραηλίτης επιθετικός Ρομπέρτο Κολαούτι (γεννημένος 25/5/1982) αποτελεί ένα από τα ισχυρά όπλα της Ανόρθωσης. Η Ανόρθωση μπορεί να μην εντυπωσιάζει φέτος, αφού τα πολλά οικονομικά προβλήματα της ομάδας έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλως των ποδοσφαιριστών, όμως ο Κολαούτι έχει ήδη 12 γκολ και αποτελεί ένα από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με ευχέρια στο σκοράρισμα μπορεί να ξεκλειδώσει οποιαδήποτε άμυνα...


1. Gaston Sangoy

O Αργεντίνος Γκαστόν Σανγκόι είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι πραγματικά το νούμερο ένα και αν ήμουν σκάουτερ αναμφισβήτητα θα τον έπαιρνα στο ελληνικό πρωτάθλημα σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, γιατί με αυτό το όπλο στο οπλοστάσιο, οι πιθανότητες να κτυπήσουν τον Ολυμπιακό θα αυξάνονταν κατα πολύ!

Ο Σανγκόι γεννήθηκε στη Παρανά της Αργεντινής στις 5 Οκτωβρίου 1984 και έχει ύψος 1.78. Ο Σανγκόι αγωνίζεται ως επιθετικός στο Απόλλωνα Λεμεσού και μπορεί να σκοράρει από όπου δήποτε. Οι εκτελέσεις φάουλ του θυμίζουν Φραντζέσκο, η τεχνική του κατάρτιση θυμίζουν Τσιάρτα και το πάθος του όταν αγωνίζεται μιάζει με αυτό του Καραγκούνη. 

Το 2007 αποφάσισε να πάει στη Κύπρο και στο Απόλλωνα, όπου εκεί κάθησε για 3 χρόνια σκοράροντας 47 γκολ σε 73 εμφανίσεις. Το 2010 παίρνει μεταγραφή για την Σπόρτινγκ Χιχόν όπου έπαιξε μέχρι το 2013 σκοράροντας 14 γκολ σε 65 εμφανίσεις. Το 2013 επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη τον Απόλλωνα και είναι από τους βασικότερους συντελεστές της εκπληκτικής πορείας που κάνει η ομάδα της Λεμεσού. 

Κάποιες φήμες ήθελαν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφέρεται το 2012 για το παίκτη αλλά η μεταγραφή δεν έκλεισε για περίπου 60 χιλιάδες ευρώ διαφορά που είχαν οι δύο πλευρές. Νομίζω ότι ο δικέφαλος του Βορρά πρέπει να το ξανασκεφτεί.... και οι σκάουτερ στη Ελλάδα να σκίσουν τα πτυχία τους! 

Δείτε ένα βίντεο με τον Σανγκόι και θα καταλάβετε...



                   LIKE US ON FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου