Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ, φεύγουν Υπουργοί και Πρόεδροι Ημικρατικών.

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ, φεύγουν Υπουργοί και Πρόεδροι ΗμικρατικώνΛευκωσία: Αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος ύστερα από μαραθώνια συνεδρία που κράτησε περισσότερο από οκτώ ώρες. 



Υπέρ της πρότασης για αποχώρηση τάχθηκαν 22 μέλη και εναντίον 15, ενώ 2 μέλη τήρησαν αποχή. Το Εκτελεστικό Γραφείο καλεί τους τέσσερις Υπουργούς του ΔΗΚΟ και τους Προέδρους των Ημικρατικών Οργανισμών ΑΗΚ, ΚΟΤ και Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. 

* Η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα τεθεί την Τετάρτη ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής για επιβεβαίωση. 

Διαφωνία για το κοινό ανακοινωθέν Στην απόφαση το Εκτελεστικό Γραφείο εκφράζει τη διαφωνία του για το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη – Έρογλου με το οποίο, όπως αναφέρεται, παραβιάζεται η συμφωνία του προέδρου Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ. Δυστυχώς, προστίθεται, μετά τη συμφωνία αυτή οι διαπραγματεύσεις αρχίζουν από κάκιστη βάση, η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μια πολύ κακή λύση. 

Το Εκτελεστικό Γραφείο καλεί τους Υπουργούς του ΔΗΚΟ και τους Προέδρους των Ημικρατικών Οργανισμών ΑΗΚ, ΚΟΤ και Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση, προσθέτοντας ότι διεξήχθη σε ήρεμο κλίμα. Είπε ότι η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου θα τεθεί την Τετάρτη ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής για επιβεβαίωση. 

Επεσήμανε ότι στις τοποθετήσεις τους επί της πολιτικής ουσίας του κοινού ανακοινωθέντος όλα τα μέλη συμφώνησαν πως πρόκειται για εξαιρετικά προβληματική συμφωνία, η οποία θα δημιουργήσει τεράστιους κινδύνους στην πορεία του Κυπριακού. Η κα. Ερωτοκρίτου είπε ακόμα ότι οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν ήταν για τη διαδικασία της αποχώρησης και για τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί. 

Επανέλαβε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι του ΔΗΚΟ και προχώρησε μονομερώς στην υπογραφή της συμφωνίας με τον Έρογλου. Η κα. Ερωτοκρίτου απέρριψε εκτιμήσεις για κίνδυνο διάσπασης του κόμματος, επισημαίνοντας ότι αυτός ο κίνδυνος θα υπήρχε αν διαφοροποιούσαμε τις πάγιες θέσεις μας στο Κυπριακό. 

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου