Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Προγνωστικά ποδοσφαίρου 22/2

Πάμε να δούμε τα προγνωστικά για σήμερα από τους ειδικούς...



ΠΡΕΜΙΕΡ
Ο Μουρίνιο στρογγυλοκάθισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να τον κουνήσει κανείς από εκεί. Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο με τον Πορτογάλο; Μου δίνει την εντύπωση ότι τον απασχολεί πολύ περισσότερο το αγγλικό πρωτάθλημα από ότι το Champions League. Αυτό για μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Τσέλσι φαντάζει άτοπο, αλλά νομίζω ότι ισχύει. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του, αλλά πιστεύω ότι θέλει οπωσδήποτε τον τίτλο στην Αγγλία προκειμένου να βάλει στη θέση τους κάποιους βρετανούς που τον έχουν αμφισβητήσει. Το γεγονός ότι μεσοβδόμαδα έχει αγώνα με τη Γαλατά για το Champions League δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει τη λονδρέζικη ομάδα. Σήμερα παίζει πρώτη από όλους και γνωρίζει πολύ καλά ότι πολύ δύσκολα θα χάσουν βαθμούς οι ομάδες που την καταδιώκουν, καθώς έχουν εύκολα παιχνίδια στην έδρα τους.
Η Έβερτον δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος, αλλά δεν είναι Τσέλσι… Δεν παίζει και ο πρώτος της σκόρερ ο Λουκάκου, οπότε θα είναι δύσκολο να σκοράρει μέσα στη δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος. Να σας υπενθυμίσω ότι η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία, αλλά και η μία από τις τρεις σε ολόκληρη την Αγγλία (Μπέρνλι και Λούτον οι άλλες δύο) που ακόμα δεν έχει γνωρίσει ήττα στην έδρα της. Οι αποδόσεις που κυκλοφορούν έξω είναι γύρω στο 1.60.
Η άλλη λονδρέζα, η Φούλαμ δεν παραδίδει τα όπλα. Μετά από τις δυνατές μεταγραφές (με αποκορύφωμα αυτή του Μήτρογλου) πήρε και νέο προπονητή. Ο Γερμανός Φέλιξ Μάγκατ προτίμησε τη Φούλαμ από το Αμβούργο που του είχε κάνει πρόταση και πλέον αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντά του στη βρετανική πρωτεύουσα. Σήμερα η Φούλαμ δίνει ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι, από τα χαρακτηριζόμενα και ως «εξάποντα» αφού θα αντιμετωπίσει τη Γουέστ Μπρομ η οποία επίσης κινδυνεύει. Το 1.70 του άσσου δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Η Φούλαμ θα τα παίξει όλα για όλα και δεν νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς αν δεν κάτσει στον άσσο αυτό το παιχνίδι…
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ
Το Ντέρμπι – Μπόρνμουθ το βλέπω άσσο και over. Η Ντέρμπι βρίσκεται σε φουλ φόρμα, καθώς παραμένει αήττητη εδώ και πολύ καιρό. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία και σήμερα φιλοξενεί την μετριότατη Μπόρνμουθ η οποία έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο γύρο η Ντέρμπι είχε κερδίσει εκτός έδρας και μπορεί να διπλασιάσει τις νίκες της.
Άλλη μια ομάδα που σκοράρει ακατάπαυστα το τελευταίο διάστημα είναι η Ρέντινγκ, η οποία έχει πετύχει συνολικά 18 γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια της. Στοχεύει στην άνοδο και υποδέχεται τη μέτρια και… σιγά σιγά ψιλοαδιάφορη Μπλάκμπερν. Η απόδοση του άσσου είναι καλή για ζητούμενη σε σύστημα.
ΠΡΩΤΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
Από τη συγκεκριμένη κατηγορία συνηθίζω να αντλώ τα περισσότερα over μου. Σήμερα εξετάζω για πολλά γκολ τα παιχνίδια Καρλάιλ – Ρόδεραμ, Πορτ Βέιλ – Κρου, Στίβενειτζ – Πιτέρμπορο και Τρανμίρ – Κόβεντρι.
Ας δούμε μερικά στοιχεία:
Η Καρλάιλ έχει 19 over και 11 στα 16 στην έδρα της. Έχει την τρίτη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία. Παίζει με τη Ρόδεραμ που έχει είκοσι over και μια από τις καλύτερες επιθέσεις στο πρωτάθλημα. Το σερί των over της Ρόδεραμ δεν έχει τέλος!
Η Πορτ Βειλ έχει 17 over και παίζει με την Κρου που έχει είκοσι και τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Η Στιβενέιτζ δέχεται γκολ σχεδόν σε κάθε παιχνίδι της και παίζει με την Πιτέρμπορο η οποία εκτός έδρας έχει 11 στα 15 over και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία.
Η Τρανμίρ έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά από την Κρου και υποδέχεται την Κόβεντρι η οποία συμπλήρωσε 21 over σε 30 παιχνίδια. Η Κόβεντρι διαθέτει μια από τις καλύτερες επιθέσεις στην κατηγορία. Στον πρώτο γύρο είχε γνωρίσει τη συντριβή μέσα στην έδρα της με σκορ 1-5!
Από εκεί και πέρα εξετάζω τις πιθανότητες που έχουν τρεις φιλοξενούμενες ομάδες…
Η Ρόδεραμ είναι η πιο φορμαρισμένη στην κατηγορία, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι πιο πρόσφατα. Έχει εννέα διπλά σε 14 παιχνίδια και παίζει με την Καρλάιλ που έχει τις περισσότερες (7) εντός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα.
Τις τελευταίες εννέα αγωνιστικές, η Πρέστον υπέστη μόνο μία ήττα και αυτή εκτός έδρας από την πολύ δυνατή Γουλβς. Η ομάδα τα πηγαίνει καλύτερα εκτός, από ότι εντός και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι μακριά από το «Ντιπντέιλ» έχει μόλις δύο ήττες σε 16 παιχνίδια! Αυτή τη φορά παίζει με την Κόλτσεστερ, η οποία εντός έδρας, έχει μόνο πέντε νίκες σε 13 παιχνίδια…
Η Στιβενέιτζ, εξακολουθεί να παραμένει στο πάτο του βαθμολογικού πίνακα και όλα δείχνουν ότι θα είναι η μία από τις συνολικά τέσσερις ομάδες, που στο τέλος της σεζόν, θα αποχαιρετήσουν τη κατηγορία. Έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και θα βρεθεί αντιμέτωπη με την δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση σε εκτός έδρας παιχνίδια! Θα παραθέσω ένα μόνο στοιχείο, το οποίο όμως αρκεί…
Η Πιτέρμπορο έχει πετύχει περισσότερα γκολ (30) μακριά από την έδρα της, από ότι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα η Στιβενέιτζ, που έχει σκοράρει μόλις 28 φορές!
ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ξέρετε ποια είναι η ομάδα με τα περισσότερα over στην κατηγορία; Η Ροτσντέιλ η οποία συμπλήρωσε 21. Σήμερα παίζει με την Έξετερ και ο ΟΠΑΠ έδωσε 1.65 στο under και 1.80 στοover! Από τη στιγμή που μιλούν οι αριθμοί εγώ σωπαίνω…
Η Γουίκομ έχει εδώ και καιρό, τα χάλια της. Συμπλήρωσε εννέα σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ εδώ και 18 αγωνιστικές, κατάφερε να κερδίσει μόνο την ουραγό Νορθάμπτον! Αν η πρωτοπόρος Τσέστερφιλντ παίξει λίγο σοβαρά, θα περάσει νικηφόρα από εκεί μέσα… Ούτως ή άλλως πρόκειται για μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα από κανέναν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εδώ και 13 παιχνίδια έχασε μόνο από τη Σάουθεντ.
ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ
Το πρόγραμμα είναι χάλια, δεν μου αρέσει τίποτα και δεν πρόκειται να ποντάρω σε καμιά ομάδα! Είχα στο μυαλό μου το διπλό της Λούτον και το… φαντασιωνόμουν σε ένα στρογγυλοποιημένο δυαράκι διότι η Νόνιτον είναι από τις καλύτερες ομάδες στην κατηγορία. Το είδα στο 1.70 και οι φαντασιώσεις μου κόπηκαν μαχαίρι…
ΣΚΩΤΙΑ
Από όλες τις κατηγορίες μόνο τρία σημεία κατάφεραν να μου τραβήξουν το ενδιαφέρον. Το πρώτο είναι ο άσσος της Ντανφέρμλιν. Η ομάδα είναι η καλύτερη της πρώτης κατηγορίας μετά από τη Ρέιντζερς που παίζει εκτός συναγωνισμού και σήμερα υποδέχεται τη ντεφορμέ Έιρ. Τις άλλες δύο φορές που έπαιξαν φέτος, κέρδισε και τις δύο η Ντανφέρμλιν με σκορ 5-1 και 2-4…
Από τη δεύτερη κατηγορία, έχω κυκλώσει τα διπλά της Πίτερχεντ και της Αννάν. Η πρώτη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να κερδίσει τη μέτρια Άλμπιον Ρόβερς η οποία περνά περίοδο αγωνιστικής κρίσης.  Η Αννάν θέλει να παραμείνει στα play off και παίζει στην έδρα της ουραγού Κουίνς Παρκ η οποία εδώ και αρκετό καιρό, όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά ούτε καν σκοράρει. Η Κουίνς Παρκ έχει μόλις μια νίκη σε δώδεκα παιχνίδια στην έδρα της, ενώ διαθέτει τόσο τη χειρότερη άμυνα, όσο και τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Στον πρώτο γύρο είχε φάει πέντε γκολ μέσα στην έδρα της από τη σημερινή της αντίπαλο. Πάντα τέτοια…
Από τη Μπουντεσλίγκα έχω κυκλώσει κάποια καλοπληρωμένα over. Το 1.70 στο Στουτγάρδη – Χέρτα μου έχει προξενήσει εντύπωση, διότι η Στουτγάρδη εδώ και περίπου τρεις μήνες φέρνει συνεχώς over και γκολ – γκολ σε όλα της τα παιχνίδια! (1.80 στην Sportingbet.gr)
Τελείως παράδοξο είναι και το 1.85 του over στο Φράιμπουργκ – Άουγκσμπουργκ, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που φέρνουν πολλά over γενικότερα. Αν ρίξετε μια ματιά στα τελευταία αποτελέσματά τους, θα εντοπίσετε… μπόλικες τριάρες και τεσσάρες.
Στο Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν το over πληρώνει 1.50 και έχει πολλές πιθανότητες να επαληθευτεί. Η Βόλφσμπουργκ έχει 7 στα 10 over στην έδρα της και η Λεβερκούζεν το τελευταίο διάστημα τρώει πολλά γκολ σε Μπουντεσλίγκα και Ευρώπη. Στον πρώτη γύρο το ματς είχε έρθει 3-1, ενώ αν ψάξετε τα μεταξύ τους αποτελέσματα, θα διαπιστώσετε ότι εδώ και μια δεκαετία, όλα τους τα παιχνίδια τελειώνουν στο over 2.5, 3.5 και βάλε!
Στην Αυστρία η ομάδα των over είναι η Γκρόντινγκ η οποία έχει 16 στα 23. Έχει ένα μεγάλο σερί αγώνων με πολλά τέρματα και θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά σκορ από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια της. (3-0, 3-0, 2-2, 3-5, 0-6). Σήμερα παίζει με τη Ραπίντ η οποία εντός έδρας έχει 7 στα 11 over.
Το Βακ Πέλετς – Αούστρια θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα και πιο συγκεκριμένα στο Κλάγκενφουρτ. Η Αούστρια προσπαθεί να συνέλθει και συνάμα να επανέλθει στις ευρωπαϊκές θέσεις. Άλλαξε προπονητή, αφού έφυγε ο Κροάτης ο Μπιέλιτσα, που είχε μαλώσει σχεδόν με όλους τους παίκτες του και ανέλαβε ο παλιός γνώριμος της ομάδας, ο Χέμπερτ Γκάγκερ ο οποίος έως και πριν από δέκα χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στον πρώτο γύρο η Αούστρια είχε κερδίσει εκτός έδρας με 1-4. Μπορεί να κερδίσει και πάλι, ειδικά από τη στιγμή που το ματς θα διεξαχθεί σε ουδέτερο.
Στη Β Ιταλίας στις τάξεις της Μπάρι εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός. Η ομάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και οι παραιτήσεις έρχονται η μία πίσω από την άλλη. Νέος επενδυτής δεν έρχεται και όσο δεν … έρχεται, η ομάδα θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Θα εκμεταλλευτεί αυτό το καθεστώς η ντεφορμέ Πεσκάρα η οποία έχει μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία; Το εύχομαι, τόσο για το δικό της καλό, όσο και για το δικό μας, αφού το διπλό πληρώνει τριάρια!
Η Έμπολι μας έχει… τρελάνει στα Χ το τελευταίο διάστημα και αν συνεχίσει έτσι στο τέλος θα χάσει το εισιτήριο της ανόδου. Σήμερα παίζει στην έδρα της προτελευταίας Πάντοβα η οποία έχει σημαντικές απουσίες. Αν δεν… ξαναφέρει Χ, τότε θα πάμε προς το διπλό.
Λογικά θα επιστρέψει στις νίκες και η Παλέρμο η οποία μέσα στην Σικελία δεν τρώει γκολ. Υποδέχεται την μέτρια Σπέτσια και με λίγη προσοχή θα το πάρει το παιχνίδι…
Ο Bookone1 είπε στην χθεσινή εκπομπή, ότι παίρνει πολύ ποντάρισμα ο άσσος της Κάρπι. Το έψαξα, αλλά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερα… επιβαρυντικό για την Τσεζένα. Θα το παρακολουθώ το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, διότι η αλήθεια είναι ότι έχω περιέργεια να δω την εξέλιξή του…
Στην Β Ισπανίας, διέκρινα λανθασμένο σετ αποδόσεων στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα Β και την Ουέλβα. Ο ΟΠΑΠ δίνει 2.00 στον άσσο και 2.90 στο διπλό, αλλά εγώ δεν προτίθεμαι να κοντράρω τόσο εύκολα μία έμπειρη φορμαρισμένη και καλή ομάδα η οποία εκτός έδρας έχει μόνο τρεις ήττες σε δώδεκα παιχνίδια. Ειδικότερα από τη στιγμή που η  Μπαρτσελόνα Β συνηθίζει να χάνει εύκολα βαθμούς στην έδρα της…
Η Σπόρτινγκ Χιχόν υποδέχεται την κακή φέτος Αλαβές η οποία έχει αν αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα απουσιών. Η μάχη της ανόδου έχει φουντώσει και οι γηπεδούχοι που στοχεύουν σε αυτήν, δεν έχουν περιθώρια γκέλας μέσα στο σπίτι τους…
Στην Γαλλία δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον το πρόγραμμα. Η Μαρσέιγ εξακολουθεί να δίνει τις δικές της μάχες για να κερδίσει ένα εισιτήριο για το χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ και εδώ και καιρό, δεν σκορπά άσκοπα βαθμούς. Σήμερα παίζει με την Λοριάν, που εδώ και επτά αγωνιστικές, μπόρεσε να κερδίσει μόνο την νεοφώτιστη Γκινγκάμπ. Αν θυμάμαι καλά, η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη των Μασσαλών, σημειώθηκε επί της Λοριάν…
Θέλετε να… μπουμπουνίσουμε και μια βόμβα; Τι θα λέγατε να πηγαίναμε σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό… Το ξέρω βέβαια ότι οι ερυθρόλευκοι μοιράζουν τις τεσσάρες και τις πεντάρες δεξιά και αριστερά. Και στον πρώτο γύρο πέντε γκολ είχαν ρίξει στον ΟΦΗ.
Άλλο το τότε όμως και άλλο το τώρα… Τι διαφορές υπάρχουν; Καταρχήν ο ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερος. Ακολούθως παίζει στην έδρα του, η οποία είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας (μία μόνο ήττα σε 12 παιχνίδια). Το σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν το… 99% του μυαλού τους στο ματς της ερχόμενης Τρίτης με την Μάντσεστερ.
 Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Ποιος ΟΦΗ τώρα και ποιο… Γεντί Κουλέ; Το ματς της χρονιάς για τους ερυθρόλευκους έρχεται και όλοι στην ομάδα του Πειραιά προετοιμάζονται για αυτή την αναμέτρηση. Εγώ δεν μιλάω για ήττα. Μια ισοπαλία όμως δεν μπορούν αν την πάρουν οι κρητικοί μέσα στο σπίτι τους; Τόσο απίθανο είναι που πληρώνει πεντάρια;
Καλή τύχη.


πηγή: bookenemy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου