Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μόνο ο Μεσι-ας ξέρει!

Μ' ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Μέσι -και μόνο ο Θεός ξέρει αν ήταν μέσα ή έξω απ' την περιοχή- κι ένα τέρμα του Άλβες στο φινάλε, η Μπαρτσελόνα έφυγε με το διπλό (2-0) από το σπίτι της Μαν. Σίτι! 

Μόνο ο Μεσι-ας ξέρει!



Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε και ονειρευόμασταν (από άποψη θεάματος), αλλά είχε πέρα για πέρα τις συγκινήσεις του! 

Μ’ ένα οριακό πέναλτι στο 54’ που δύσκολα θα έβαζε κανείς το χέρι του στη φωτιά αν όντως ο Ντεμικέλις (που αποβλήθηκε) ανέτρεψε εντός ή εκτός περιοχής τον Μέσι –που ευστόχησε στιγμές αργότερα- κι ένα τέρμα του Ντάνιελ Άλβες στο φινάλε, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλο διπλό στην Αγγλία επί της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-0

Έτσι, αυτόματα οι Καταλανοί έγιναν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας και τη ρεβάνς στο «σπίτι» τους. 

Προτού ο Βραζιλιάνος μπακ... υπογράψει το τελικό σκορ ακυρώθηκε κανονικό γκολ των "μπλαουγκράνα" ως οφ-σάιντ. 

Το ματς


Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Όπως το τίκι-τάκα της Μπαρτσελόνα, που έχει δείξει πως ανεξαρτήτου έδρας, ανεξαρτήτου αντιπάλου, ανεξαρτήτου διοργάνωσης μπορεί να το εφαρμόσει μια χαρά. Και η Μάντσεστερ Σίτι της έδινε το... πάτημα γι’ αυτό στα πρώτα λεπτά, αφού και οι 11 «πολίτες» ήταν πίσω απ’ τη σέντρα με τους Καταλανούς βέβαια να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και να περιορίζονται σε μια ανούσια κατοχή. Μια υπεροχή που ήταν στα όρια του «εκνευριστικού» διότι δεν συμβάδιζε και με θέαμα.

Φυσιολογικά οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να παίζουν επί μονίμου βάσεως μόνο άμυνα. Ισορρόπησαν το ματς και με αιχμή του δόρατος τον Νεγρέδο προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί για την εστία των «μπλαουγκράνα», αλλά δεν τους έβγαινε. Και παρά τις κακές τοποθετήσεις του Βαλντές που παραλίγο να «κρεμάσει» την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις, μια κεφαλιά κι ένα σουτ του Ισπανού φορ ήταν απλώς υποψίες κι όχι κανονικές ευκαιρίες! Κι όλα αυτά την ώρα που ο Μέσι ήταν παντελώς «εξαφανισμένος» απ’ τον αγωνιστικό χώρο.

Κακά τα ψέμματα, με την επιστροφή των ομάδων στο χορτάρι του Etihad, ελπίζαμε να δούμε κάτι καλύτερο. Και το είδαμε με το... καλημέρα! Διότι στο 54’ έγινε η φάση που πιθανώς έκρινε και την πορεία του παιχνιδιού στη συνέχεια. Ο «Λέο» έβγαινε φάτσα με τον Χαρτ, αλλά ο Ντεμικέλις τον ανέτρεψε. Και κάπου εκεί ξεκινά η συζήτηση για το αν ήταν πέναλτι ή η προβολή του στόπερ των «πολιτών» έγινε... χιλιοστά έξω απ’ την περιοχή. Όπως και να ‘χει, σε μια πολύ οριακή φάση, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, έστειλε στα αποδυτήρια –δικαίως- τον Αργεντινό αμυντικό και ο συμπατριώτης του άνοιξε το... δρόμο για το διπλό της Μπάρτσα!

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, παρά την ψυχρολουσία, η Σίτι το πάλεψε. Άφησε στην άκρη –επιτέλους- τον φόβο της για τους Καταλανούς και βγήκε στην επίθεση, με τον Βαλντές να κρατά ανέπαφη την εστία του στο σουτ του Σίλβα –που απάντησε στην μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Άλβες. Κι αν οι γηπεδούχοι είχαν (πιθανώς) διαιτητικά παράπονα, το ίδιο μπορούν να πουν και οι φιλοξενούμενοι όταν δέκα λεπτά πριν το τέλος δεν μέτρησε –λανθασμένα- δικό τους γκολ ως οφσάιντ. Ακόμα κι έτσι, η ομάδα του Μαρτίνο ήθελε να «καθαρίσει» την μπουγάδα. Και το 1-2 που έπαιξαν Νεϊμάρ-Άλβες με τον τελευταίο να τελειώνει υποδειγματικά διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90’! 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου