Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πρωταθλητής ο ΑΠΟΕΛ, κέρδισε στο "τελικό" 1-0 την ΑΕΛ!

Στο θρόνο του πρωταθλητή Κύπρου παραμένει  το ΑΠΟΕΛ, που γεύτηκε το 23ο τίτλο της ένδοξης ιστορίας του, ο οποίος όπως λέχθηκε από όλους στην ομάδα είναι ο πιο γλυκός και έχει τη δική του μοναδική αξία και σημασία.


Την κατάκτηση του 23ου πρωταθλήματος στην ιστορία του πανηγυρίζει το ΑΠΟΕΛ, που με γκολ του Σίλιαν Σιέρινταν στο 45+1' επικράτησε με σκορ 0-1 της ΑΕΛ στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα που έγινε στο ουδέτερο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο αγώνα, νικήτρια της σεζόν αναδείχθηκε η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό άθλο στην φετινή χρονιά, κατακτώντας όλους τους τίτλους συμπληρώνοντας το τρεμπλ.
Όσον αφορά την αναμέτρηση, οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο, καθώς απείλησαν κυρίως από στημένες φάσεις. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να έχει την μπάλα στην κατοχή του, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Φεγκρούς, καθώς η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ ήταν πολύ καλά οργανωμένη.
Οι παίκτες της ΑΕΛ έδειξαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που παρουσιάστηκαν νευρικοί. Πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 19', όταν ο Ινταμπντελάι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πάρντο, πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος.
Το ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να απειλήσει, αλλά στην μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησε, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βινίσιους επιχείρησε το σουτ, ο Φεγκρούς απέκρουσε ασταθώς, όμως η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Σιέρινταν που καραδοκούσε, και ο Ιρλανδός επιθετικός με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών και του πάγκου.
Αλλαγή σκηνικού στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι αναμενόμενο, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Πάρντο, ωστόσο αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες απέναντι στην πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ.

Δώνης: «Δικαίωση για τους παίκτες»


Ο Γιώργος Δώνης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας ότι αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τους ποδοσφαιριστές και την προσπάθεια που έκαναν όλη την εβδομάδα.
Ο Ελλαδίτης τεχνικός ανάφερε: «Είναι μια δικαίωση για την προσπάθεια που κάναμε όλη την βδομάδα. Τα συγχαρητήρια είναι στους ποδοσφαιριστές. Πολλές φορές βλέπετε μόνο την εικόνα στο γήπεδο. Εμείς δουλέψαμε σκληρά όλη την βδομάδα. Αυτή η ομάδα έδωσε περισσότερα από 50 παιχνίδια και έπρεπε να βρει δύναμη να παλέψει το πρωτάθλημα στο τελευταίο παιχνίδι.
Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στον κόσμο της ομάδα που ήταν δίπλα μας. Να το χαρούμε τώρα και να σκεφτούμε την επόμενη μέρα».
Για την επόμενη μέρα είπε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το κυπριακό πρωτάθλημα, η χαρά όλη είναι τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο δρόμος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πιο βατός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε καλό προγραμματισμό και να κάνουμε αυτή την ομάδα καλύτερη, γιατί μπορεί να γίνει καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου