Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως τη Νότια για επίθεση άνευ προειδοποίησης

Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως τη Νότια για επίθεση άνευ προειδοποίησης«Μελλοντικά τα πολεμικά σκάφη της Νότιας Κορέας που πλέουν κοντά στα θαλάσσια σύνορα θα αποτελούν στόχο» αναφέρει ανακοίνωση


Η Βόρεια Κορέα την Τρίτη εκτόξευσε απειλές για το ενδεχόμενο να εξαπολύσει άνευ προειδοποίησης επίθεση εναντίον των πολεμικών πλοίων της Νότιας Κορέας, εφόσον υπάρξει η παραμικρή πρόκληση. 

Ενα νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά την Τρίτη όταν τρία βορειοκορεατικά σκάφη τα οποία εκτελούσαν περιπολία διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα. Την επομένη η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τη Σεούλ για «σκόπιμη πρόκληση» και μάλιστα τη στιγμή που τα βορειοκορεατικά σκάφη προσπαθούσαν να εκδιώξουν κινεζικά αλιευτικά τα οποία ψαρεύαν παρανόμως στην περιοχή. 

«Μελλοντικά τα πολεμικά σκάφη της Νότιας Κορέας που πλέουν κοντά στα θαλάσσια σύνορα θα αποτελούν στόχο «χειρουργικών» πληγμάτων χωρίς προειδοποιήσει στην παραμικρότερη πρόκληση» ανέφερε ανακοίνωση στο επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου