Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΔΕΙΤΕ: Οι καλύτεροι τραγουδιστές παγκοσμίως, με βάση το εύρος φωνής τους! Ποιος είναι στην κορυφή;

Η ιστοσελίδα concerthotels.com δημιούργησε ένα μοναδικό γράφημα, στο οποίο απεικονίζονται οι φωνητικές εκτάσεις των μεγαλύτερων και δημοφιλέστερων τραγουδιστών παγκοσμίως...



Βασισμένο στις οκτάβες που πέτυχαν οι τραγουδιστές μέσα στο στούντιο, το γράφημα καταγράφει ποιοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να φτάσουν τις χαμηλότερες, αλλά και τις υψηλότερες νότες.

Στην κορυφή της πρωτότυπης αυτής λίστας βρίσκεται ο frontman των Guns N’ Roses, Axel Rose, ακολουθούμενος από τη Mariah Carey, τον Prince, τον Steven Tyler και τον James Brown. Αντίθετα, τελευταίοι στη λίστα εμφανίζονται οι Luke Bryan, Taylor Swift, Karen Carpenter, Sam Cooke, ενώ στον… πάτο βρίσκεται και ο Justin Bieber.

Παρόλο που το γράφημα αυτό είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το ταλέντο του κάθε τραγουδιστή, δεν καθορίζει και την πραγματική αξία του καθενός, καθώς η ευρύτητα στις οκτάβες είναι μόνο ένα μέρος από το πακέτο. Εξίσου σημαντικά είναι και ο τόνος, η δημιουργικότητα/επινοητικότητα στη σύνθεση της μελωδίας, οι στίχοι και η δυναμική στην απόδοση.

Μπορείτε πάντως να δείτε στο γράφημα σε ποια τραγούδια έχει φτάσει ο κάθε τραγουδιστής την υψηλότερη και τη χαμηλότερη νότα, αφήνοντας το ποντίκι σας πάνω στην κάθε μπάρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου