Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚΓια ομοιότητες με παλαιότερη επίθεση της 17Ν μιλούν κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. - «Tο ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, συνεχίζει να αγωνίζεται», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης 


Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, μετά τον εντοπισμό τρύπας από σφαίρα στα τζάμια και την ψευδοροφή του δεύτερου και τρίτου ορόφου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι πυροβόλησαν πιθανότατα, μεταξύ πέντε με επτά τα ξημερώματα,  προς τα γραφεία, από την  πίσω πλευρά του κτηρίου που βλέπει στην οδό Μαυρομιχάλη.

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι οι δράστες επέλεξαν εκείνη την ώρα καθώς αλλάζει η ασφάλεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τα μέτρα ασφαλείας είναι πιο χαλαρά. Επίσης σημειώνεται ότι έως τις 2 τα ξημερώματα στα γραφεία υπήρχε αρκετός κόσμος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αποκλείσει την περιοχή, ερευνώντας τα ευρήματα.

Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.
Ιδιαίτερη σημασία για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έχει το γεγονός πως από το ίδιο σημείο, είχε εξαπολύσει ρουκέτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, τον Μάρτιο του 1999.

Με αυτά τα δεδομένα αυτό που ερευνά τώρα η αντιτρομοκρατική είναι πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

Αναστατωμένοι είναι οι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ από την επίθεση, καθώς θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμα και εκείνη την  ώρα άτομα μέσα στο γραφείο, λόγω των εργασιών για τις εκλογές.

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Ελιά, Νίκο Ανδρουλάκη, ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για την επίθεση, τονίζοντας παράλληλα ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, συνεχίζει να αγωνίζεται».

Ανακοίνωση-απάντηση για την επίθεση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών, καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρει το κόμμα.

Παράλληλα, καλεί «όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» να καταδικάσουν την επίθεση και τονίζει πως θα διαφυλάξει «με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα» στη χώρα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου