Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κανείς δεν θα ξαναχάσει κινητό -Ο χρήστης το φωνάζει και αυτό... απαντάει χάρη σε εφαρμογή

Η σκηνή φαντάζει αστεία. Κάποιος να περιφέρεται μέσα στο σπίτι του φωνάζοντας «Μάρκο» και από κάπου να απαντά το κινητό «Πόλο». Κι όμως, μία εφαρμογή βασισμένη σε ένα κλασικό αμερικάνικο παιδικό παιχνίδι υπόσχεται ότι κανείς δεν θα ξαναχάσει το τηλέφωνό του. Γιατί ο χρήστης θα μπορεί να του φωνάζει και αυτό θα αποκρίνεται από όπου κι αν βρίσκεται. 
Κανείς δεν θα ξαναχάσει κινητό -Ο χρήστης το φωνάζει και αυτό... απαντάει χάρη σ

Οι πιτσιρικάδες λοιπόν, που εδώ και χρόνια παίζουν «Μάρκο Πόλο» ήταν η έμπνευση προκειμένου να μην χρειαστεί κανείς να ψάχνει απεγνωσμένα το κινητό του κάτω από καναπέδες, μέσα στο αυτοκίνητο ή στην... απεραντοσύνη μίας γυναικείας τσάντας. Πρόκειται για ένα είδος «κρυφτού», αφού στο παιχνίδι ένα παιδί κλείνει τα μάτια και φωνάζει «Μάρκο», ενώ οι συμπαίκτες αποκρίνονται «Πόλο», προκειμένου να τους εντοπίσει στο χώρο από τη φωνή, χωρίς να βλέπει. Οπως δηλαδή και στην τυφλή αναζήτηση του εξαφανισμένου κινητού. 

Η εφαρμογή- που βέβαια λέγεται Marco Polo- κοστίζει ένα δολάριο και διαθέτει 30 διαφορετικές φωνές για να επιλέξει κανείς πώς θέλει να του αποκρίνεται η συσκευή όταν την αναζητά. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να ηχογραφήσει και τον εαυτό του να φωνάζει «Πόλο!». Μάλιστα, αυτή η ευκολία δεν αφορά μόνο τα iPhone, αλλά και τα iPad και iPod Touch. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου