Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο σχολικός περίπατος έφερε... ανακάλυψη μούμιας 7.000 ετών!

Ο σχολικός περίπατος έφερε... ανακάλυψη μούμιας 7.000 ετών!
Παιδιά που είχαν πάει σχολική εκδρομή έγιναν για λίγο... Ιντιάνα Τζόουνς και ανακάλυψαν μούμια ηλικίας 7.000 ετών στην περιφέρεια Αρίκα της βόρειας Χιλής!Η μούμια ανήκει στον πολιτισμό Τσιντσόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο στη διάρκεια ενός σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο ντε Αρίκα, έναν απότομο λόφο που βρίσκεται στην πόλη Αρίκα 2.000 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Φήμες έκαναν λόγο πρόσφατα για αρχαιολογικά κατάλοιπα που ήρθαν στο φως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών στις αρχές Απριλίου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στην περιοχή.

Η ανακάλυψη αυτή "υπογραμμίζει την ανάγκη η περιοχή αυτή να προστατευθεί καθώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μεγάλο προαποικιακό νεκροταφείο", δήλωσε από την πλευρά του ο Χανς Νέιρα, ο εκπαιδευτικός που οργάνωσε το εργαστήρι αρχαιολογίας το Μάρτιο προκειμένου να εμφυσήσει στους μικρούς μαθητές το σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου