Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014: Μαθητής διεκδικεί αποζημίωση 2.700 ευρώ! - Δείτε γιατί

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2014: Μαθητής διεκδικεί αποζημίωση 2.700 ευρώ! - Δείτε γιατί
Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, προκαλεί η καταγγελία του μαθητή που πλέον παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης...Οπως έγινε γνωστό, ο συγκεκριμένος μαθητής, που πέρυσι έδινε πανελλήνιες εξετάσεις, είχε προσέλθει στο εξεταστικό κέντρο, που λειτουργούσε σε κεντρικό λύκειο του Βόλου μαζί με το κινητό του.
Τα κινητά, ακόμη και κλειστά, απαγορεύονται στην αίθουσα εξέτασης, με αποτέλεσμα οι μαθητές που δεν φροντίζουν να τα αφήσουν στο σπίτι τους, να αναγκάζονται να τα εναποθέτουν σε κουτιά, σε χώρους εκτός αιθούσης.
Ετσι έκανε και ο συγκεκριμένος απόφοιτος -πλέον- μαθητής. Οταν με τη λήξη της εξέτασης του μαθήματος, πήγε να πάρει το κινητό του διαπίστωσε ότι είχε γίνει άφαντο.
Σύμφωνα με τον ''Ταχυδρόμο'' κατηγόρησε τους καθηγητές του σχολείου ότι δεν πρόσεχαν τα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών και καταφέρθηκε εναντίον της προέδρου τότε της λυκειακής επιτροπής πανελληνίων εξετάσεων. Με μήνυση και αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για το κινητό που έχασε και την ψυχική οδύνη που υπέστη.
Το δικαστήριο επρόκειτο να γίνει μέσα στην εκλογική περίοδο, αναβλήθηκε όμως και αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο.
Το περιστατικό ήρθε στην επιφάνεια με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, οπότε και αρκετοί μαθητές της Μαγνησίας, προσήλθαν στα εξεταστικά μαζί με τα κινητά τηλέφωνα που αρνήθηκαν να αποχωριστούν παρά μόνο για τρεις ώρες, όση και η διάρκεια της εξέτασης του μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου