Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κύπρος:Ένταλμα για Βγενόπουλο-Μπουλούτα επειδή δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο

Κύπρος:Ένταλμα για Βγενόπουλο-Μπουλούτα επειδή δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριοΘα παραμείνει ανεκτέλεστο μέχρι τις 30 Μαΐου


Κανονικά και νομότυπα έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ότι έγιναν οι επιδόσεις των κατηγορητηρίων σε υπόθεση ιδιωτικής ποινικής δίωξης στους Α. Βγενόπουλο και Ε. Μπουλούτα.

Έτσι και κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων της κατηγορούσας αρχής, το δικαστήριο εξέδωσε  ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, το οποίο αποφασίστηκε να παραμείνει ανεκτέλεστο μέχρι τις 30 Μαϊου, ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση θα προγραμματιστεί για ακρόαση.

Εάν οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιαστούν, το ένταλμα θα ενεργοποιηθεί άμεσα.


Βγενόπουλος: Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα του εντάλματος σύλληψης


Βγενόπουλος: Δεν κατανοώ τη σκοπιμότητα του εντάλματος σύλληψηςΤι απαντούν τα δύο πρώην κορυφαία στελέχη της Μαρφίν-Λαϊκής

Mε αφορμή το ένταλμα αυτό ο τέως εκτελεστικός διευθυντής της Μαρφίν- Λαϊκή Τράπεζα Ανδρέας Βγενόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Ευθύμιος Μπουλούτας προχώρησαν στην από κοινού ανακοίνωση:

«Στην Κύπρο έχει κατατεθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εδώ και 17 μήνες μια ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον μας και εναντίον άλλων 6 ατόμων μεταξύ των οποίων ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Ορφανίδης αλλά και άτομα που δεν γνωρίζουμε, με την κατηγορία ότι συνωμοτήσαμε και εξαπατήσαμε έναν κύριο που αγόρασε αξιόγραφα της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ προκειμένου να του αποσπάσουμε με δόλιο τρόπο και να επωφεληθούμε το ποσόν των 108.000 ευρώ!

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου αφαίρεσε από την ομάδα των αρχικώς κατηγορουμένων ως από κοινού «συνωμοτών» τον κ. Ορφανίδη, ενώ ο ενάγων αφαίρεσε άλλους τρεις Κυπρίους εναγομένους. Κατά τη διάρκεια αυτών των 17 μηνών ζητήσαμε κατ΄επανάληψιν, γραπτώς και προφορικώς, από το δικηγόρο του ενάγοντος τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου και αρνήθηκε να μας τις δώσει».

Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτουν ότι «με σημερινή του απόφαση ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου υποχρέωσε επιτέλους τον αντίδικό μας να μας δώσει τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, το οποίο επειδή δεν ήταν έτοιμο, θα μας δοθεί εντός των επομένων ημερών. Επίσης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης υπό αναστολή μέχρι την ακρόαση της 30ης Μαΐου όπου όμως μας επέτρεψε να παραστούμε δια των δικηγόρων μας, συνεπώς η αναστολή θα επεκταθεί μέχρι τη νεωτέρα ακρόαση που αναμένεται να ορισθεί τον Σεπτέμβριο. Παρόλο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη λογική ή την σκοπιμότητα ενός εντάλματος σύλληψης υπό αναστολή σεβόμαστε την απόφαση του Δικαστηρίου και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουμε τις λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου ώστε να τοποθετηθούμε αναλόγως


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου