Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια που βασανίζουν μέχρι σήμερα την ανθρωπότητα

Μπορεί η επιστήμη και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα να έχουν καταφέρει να φτάσουν ακόμη και στον Άρη, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν κάποια κενά, αφού είναι πολλά τα άλυτα μυστήρια που βασανίζουν μέχρι σήμερα την ανθρωπότητα.


Το παράδοξο, όμως, για τους περισσότερους είναι κυρίως πως παρότι οι επιστήμονες έχουν χαρτογραφήσει την επιφάνεια του Άρη, χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι το 1970, για να τελειοποιήσουν το μοντέλο που ανέλυε και εξηγούσε τις κινήσεις των τεκτονικών πλακών.
Αυτά είναι τα ανεξήγητα μυστήρια που βασανίζουν ακόμη την ανθρωπότητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα livescience:
Ύπαρξη νερού
Οι ειδικοί πιστεύουν πως πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια η Γη ήταν ένας ξερός βράχος, χωρίς να περιέχει καθόλου το υγρό στοιχείο. Ωστόσο, πιστεύεται πως πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια «χτυπήθηκε» από παγωμένους αστεροειδείς και έτσι μπόρεσε να «γεμίσει» τους ταμιευτήρες νερού, κατά την διάρκεια της περιόδου, η οποία ονομάζεται «Τελευταίος Βαρύς Βομβαρδισμός». Παρόλα αυτά, η εμφάνιση του H2O παραμένει ακόμη άλυτη.
Τι βρίσκεται στον πυρήνα της Γης
Την δεκαετία του 1940, το μυστήριο με τον πυρήνα της Γης σχεδόν είχε λυθεί, καθώς οι επιστήμονες με βάση τους μετεωρίτες, εκτίμησαν την αρχική ισορροπία των μετάλλων και ύστερα σημείωσαν όσα έλειπαν. Η έλλειψη σιδήρου και νικελίου έκανε τους επιστήμονες να πιστέψουν πως βρίσκονταν στον πυρήνα, κάτι που ανατράπηκε ύστερα από τις βαρυτικές μετρήσεις την δεκαετία του 1950. Οι εκτιμήσεις ήταν λανθασμένες, όμως, καθώς ο πυρήνας της Γης ήταν αρκετά ελαφρύς. Αυτό, βασανίζει ακόμη και σήμερα τους ερευνητές ποια στοιχεία ευθύνονται για την έλλειψη πυκνότητας «κάτω από τα πόδια μας».
Γιατί το φεγγάρι βρίσκεται σε αυτήν την θέση
Δεν υπάρχει καμία γενική παραδοχή για την θεωρία της γιγαντιαίας σύγκρουσης του πλανήτη μας με έναν πρωτοπλανήτη, στο μέγεθος του Αρη, καθώς μερικές λεπτομέρειες δεν ταιριάζουν. Η χημική σύνθεση του φεγγαριού ταιριάζει αρκετά με αυτή της Γης, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν πως το φεγγάρι δημιουργήθηκε από την Γη και όχι από κάποια σύγκρουσή της με άλλον πλανήτη. Εντούτοις, υπάρχουν και θεωρίες που υποστηρίζουν πως η Γη εκτόξευσε ένα λιωμένο πέτρωμα κατά την διάρκεια σύγκρουσης για να σχηματιστεί ένα χημικά παρόμοιο φεγγάρι.
Από που προέρχεται η ζωή
Τα βασικά συστατικά της ζωής είναι τα αμινοξέα και οι βιταμίνες, τα οποία έχουν βρεθεί ακόμη και μέσα σε κόκκους πάγου αστεροειδών, αλλά και σε ακραία περιβάλλοντα .Ωστόσο, ακόμη οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν πως αυτά τα στοιχεία συνδυάστηκαν για να δημιουργηθεί η πρώτη μορφή ζωής, μετατρέποντας την στην μεγαλύτερη πρόκληση της επιστήμης της Βιολογίας.
Από που προέρχεται το οξυγόνο
Οφείλουμε την ύπαρξή μας στα κυανοβακτήρια, τα οποία είναι μικροσκοπικά πλάσματα που βοηθούν στην τάχιστη αλλαγή της ατμόσφαιρας της Γης. Ουσιαστικά, απέβαλαν οξυγόνο, γεμίζοντας τον ουρανό πριν από 2,4 δισεκατομμύρια χρόνια. Παρόλα αυτά, η κατανόηση της μετατροπής σε έναν πλούσιο σε οξυγόνο πλανήτη είναι το κλειδί για να αποκωδικοποιήσουμε την ιστορία της ζωής.
Μπορούμε να προβλέψουμε σεισμό

Ακόμη και το μεγαλύτερο πείραμα το οποίο πραγματοποιήθηκε πριν από 12 χρόνια, είχε πέσει έξω, όταν οι επιστήμονες είχαν προβλέψει έναν σεισμό το 1994 στην περιοχή του Παρκφιλντ της Καλιφόρνια, ο οποίος άργησε 10 χρόνια. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους γεωλόγους είναι πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη πως ξεκινούν και πως σταματούν οι σεισμοί.

apocalypsejohn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου