Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Βραζιλία - Ιαπωνία 3-0

Νεϊμάρ και Παουλίνιο σκόραραν στο τρίτο λεπτό κάθε ημιχρόνου και η οικοδέσποινα Βραζιλία μπήκε με το δεξί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών επικρατώντας εύκολα 3-0 της Ιαπωνίας. Ο Ζο στις καθυστερήσεις "έγραψε" το τελικό αποτέλεσμα.



Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Βραζιλίας μετά από 700 ημέρες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία για την ίδια. Ο Νεϊμάρ συνέβαλε σε αυτό, αφού μόλις στο 3ο λεπτό επιχείρησε το πρώτο σουτ του Confederation Cup και νίκησε τον Έιτζι Καβασίμα. Ήταν ένα εκπληκτικό γκολ από έναν παίκτη που αποδοκιμάστηκε πρόσφατα, αλλά σκόραρε μετά από 9 ματς και σημείωσε το τρίτο γρηγορότερο γκολ της διοργάνωσης.
Η ομάδα του Φελίπε Σκολάρι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε καλές ευκαιρίες με τους Χουλκ και Φρεντ, ωστόσο η Ιαπωνία βρήκε τρόπους για να δημιουργήσει κάποιες τελικές προσπάθειες.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πανομοιότυπη με εκείνη του πρώτου. Στο 3ο λεπτό ο Ντάνι Άλβες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παουλίνιο "υποδέχθηκε" ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με δεξί σουτ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στη "σελεσάο".
Το παιχνίδι ήταν ανοικτό σε γενικές γραμμές, ωστόσο έλειψαν οι ευκαιρίες. Η Ιαπωνία απείλησε στο 73ο λεπτό με τον νεοεισελθόντα Ριοΐτσι Μαέντα, αλλά η ομάδα που έμελλε να (ξανα)σκοράρει ήταν η Βραζιλία (με αριστερό πλασέ του Ζο, έπειτα από αντεπίθεση).
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο, Όσκαρ, Χουλκ (75' Ερνάνες), Νεϊμάρ (74' Μόουρα), Φρεντ (81' Ζο).
Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Κόνο, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Έντο (78' Χοσογκάι), Χόντα (88' Ινούι), Καγκάβα, Κιγιοτάκε (51' Μαέντα), Οκαζάκι.


# Κατάμεστο το "Μανέ Γκαρίντσα".
# Η Ιαπωνία ηττήθηκε για πρώτη φορά από την Βραζιλία στο Confederations Cup. Μέχρι τώρα μετρούσε δύο ισοπαλίες (το 2001 και το 2005).
# Ο Ζούλιο Σέζαρ δάκρυσε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Σήμαινε πολλά για εκείνον η επιστροφή στα πάτρια εδάφη...
# Ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Ντάνι Άλβες ήταν οι μοναδικοί παίκτες της Βραζιλίας που έλαβαν μέρος στην προηγούμενη διοργάνωση.
# Οκτώ συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση μετρά η Βραζιλία. Πρόκειται για ρεκόρ που μοιράζεται με την Γαλλία. Υπεύθυνη για την τελευταία της απώλεια ήταν η Ιαπωνία (2-2 το 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου