Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Γιατί η ΕΕ δεν αντιδρά σε επεισόδια σε άλλες χώρες;

Η Τουρκία κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξηγήσει γιατί δεν αντιδρά σε κοινωνικά γεγονότα όταν αυτά συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας μάλιστα λόγο για εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών.  





Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σαν απάντηση στο μη νομοθετικού χαρακτήρα Ψήφισμα, που υιοθέτησε χθες η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την κατάσταση στην Τουρκία, αναφέρεται ότι τα Ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους μόνο στο βαθμό που αυτά είναι δίκαια και ισορροπημένα. 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το Ψήφισμα βλάπτει τον κοινό στόχο της ενίσχυσης και περαιτέρω εξάπλωσης της δημοκρατίας και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Γι’ αυτό, αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, «για εμάς είναι άκυρο».
Προσθέτει ότι είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Τουρκία συμβάλλει στην ανάπτυξη των δημοκρατικών αρχών, του δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτελεί υπόδειγμα αναφορικά με την επίτευξη σταθερότητας στη βάση της δημοκρατίας, στην περιοχή της.
Προσθέτει ακόμα ότι η πρόοδος που έχει κάνει η Τουρκία τα τελευταία δέκα χρόνια σε ό,τι αφορά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι εμφανής σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.  
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η αποτροπή, η πρόληψη της βίας και η παραπομπή όσων στρέφονται στη βία ενώπιον της δικαιοσύνης είναι μια σημαντική ευθύνη της δημοκρατίας και του κράτους δίκαιου.
Αναφέρει επίσης πως οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία δεν διαφέρουν από κοινωνικά γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, συνεχίζει, ενώ αυτά τα γεγονότα δεν συζητήθηκαν σε αυτό το βαθμό και δεν αποτέλεσαν αιτία αντιδράσεων κατά τον ίδιο τρόπο, η διάσταση των συζητήσεων για την κατάσταση στην Τουρκία αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα των δύο μέτρων που εφαρμόζονται.
-www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου