Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Παρουσιάστηκε το πρώτο «έξυπνο» ρολόι!

to-prwto-exupno-roloiΤο πλέον αναμενόμενο προϊόν στον κόσμο της τεχνολογίας είναι, χωρίς αμφιβολία, τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός. Οι φήμες για το iWatch της Apple έχουν ανάψει εδώ και μήνες, ενώ απαντήσεις δίνουν (ή έστω ετοιμάζουν) η Motorola, η Google, η Microsoft, η Samsung και πολλοί ακόμη «γίγαντες».

Χειροπιαστό, όμως, smartwatch αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα. Και ονομάζεται GEAK Watch.
Κατασκευάζεται από την κινεζική εταιρεία Shanda, έναν από τους πιο μεγάλους παίκτες στο γήπεδο των online games παγκοσμίως, και θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας στις αρχές Ιουλίου έναντι 1.999 γιέν (245 ευρώ).

Λειτουργεί σε περιβάλλον Android 4.1 και ενσωματώνει 802.11b/g/n Wi-Fi για να κατεβάζει εφαρμογές. Διαθέτει Bluetooth 4.0, NFC, GPS και FM radio, ενώ έχει και εξωτερικό ηχείο!
Αντλεί ισχύ από έναν επεξεργαστή MIPS αρχιτεκτονικής στο 1GHz και διαθέτει 1GB RAM. Εντύπωση κάνει το θερμόμετρο, ο βηματομετρητής, ο θερμιδομετρητής και διάφοροι ακόμη σένσορες που μετρούν τη θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, αλλά και τους καρδιακούς παλμούς!
Το GEAK Watch έχει οθόνη αφής 1,55 ιντσών, η οποία είναι αδιάβροχη με πιστοποιητικό IPX3. Περιττό να αναφέρουμε ότι μέσω ειδικής εφαρμογής της Shanda, το ρολόι θα συνεργάζεται άψογα με το Android κινητό σας.
to-prwto-exupno-roloi-2
to-prwto-exupno-roloi-3
πηγή: thegang.gr
cheapis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου