Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Χαμένη πόλη ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια λέιζερ!


Ένα ολόκληρο δίκτυο δρόμων, καναλιών, που αποκαλύπτει μια ολόκληρη πόλη ανακαλύφθηκε κοντά στο διάσημο σύμπλεγμα αρχαίων ναών Ανγκορ Γουάτ
Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποκάλυψε ένα αρχιτεκτονικό τοπίο πόλης που ενώνεται με τους ναούς των περίπου 1.200 ετών.
Τα λέιζερ αποκάλυψαν έναν λεπτομερή χάρτη ενός μεγάλου αστικού τοπίου, μαζί με λεωφόρους, ναούς και άλλα ασύλληπτα για την εποχή στοιχεία, κρυμμένα όλα κάτω από πυκνή βλάστηση και πολλή σκόνη και χώμα. Αυτά στην περιοχή του βουνού Πνομ Κουλέν, στο νόμο Σιέμ Ριάπ, ενώ η χαμένη πόλη ήταν η Μαχεντραπαρβάτα.
Τις έρευνες έκαναν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία, που είναι γνωστή ως «lidar» και δουλεύει με το να στέλνει ακτίνες από ένα αεροσκάφος στο έδαφος και έτσι να κόβει χώμα και να απομακρύνει την πυκνή βλάστηση, πολύ πιο γρήγορα από ένα... φτυάρι.

Οι επιστήμονες δήλωσαν οτι ο πολιτισμός της Μαχεντραπαρβάτα κατέρρευσε λόγω καταστροφής του υδρευτικού συστήματος και μείωσης των δασών. 
(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου