Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

VIDEO: Έσωσε γάτα από… του βόα το στόμα

Το ερπετό είχε τυλιχτεί γύρω από τη γάτα και την έπνιγε...











Με τα γυμνά του χέρια ένας νεαρός άντρας από την Κόστα Ρίκα έσωσε μια γάτα από ένα βόα σφικτήρας, ο οποίος την έπνιγε σιγά σιγά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο άντρας άκουσε τις κραυγές αγωνίας της γάτας σε και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε το ερπετό από το κεφάλι, προσπαθώντας να την απελευθερώσει.

Ο Andres Gonzalez που τράβηξε τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο, ανέφερε ότι η γάτα εθεάθη αργότερα την ίδια μέρα και πως ήταν σε καλή κατάσταση.

Οι βόες σφιγκτήρες είναι πολύ δυνατά ερπετά και πολύ καλοί κυνηγοί, παρότι «τρέχουν» με ταχύτητα 1,6 χιλιομέτρων την ώρα, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ζουν σε τροπικά κλίματα της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Στήνουν ενέδρα στα θύματά τους και μάλιστα όσο μεγαλύτερα είναι αυτά τόσο καλύτερα γι΄ αυτούς.

Οι μικροί βόες κυνηγούν ποντίκια και άλλα μικρά τρωκτικά, αλλά καθώς μεγαλώνουν στο στόχαστρό τους μπαίνουν ιγκουάνα, αγριογούρουνα και… όπως δείχνει το συγκεκριμένο βίντεο ακόμη και… γάτες!

Δεν είναι δηλητηριώδη, όμως αρπάζουν το θήραμά τους και καρφώνουν τα δόντια τους σε αυτό και στη συνέχεια τυλίγονται γύρω από το σώμα τους και τα σφίγγουν, προκαλώντας τους ασφυξία. Στη συνέχεια τα καταπίνουν ολόκληρα και τα χωνεύουν με τη βοήθεια ισχυρών οξέων που εκκρίνονται στο στομάχι τους.

Οι βόες ζυγίζουν πάνω από 45 κιλά και φτάνουν σε μήκος κατά τα μέσο όρο τα τέσσερα μέτρα. Ο μακρύτερος βόας σφιγκτήρας που έχει βρεθεί ποτέ έφτανε τα 5,4 μέτρα.

Σε άγρια κατάσταση ζουν μέχρι 30 χρόνια, ενώ ο άνθρωπος τους κυνηγά για το δέρμα τους.  newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου