Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΉ ΡΟΥΚΈΤΑ RPG-7 ΘΑ ΚΤΥΠΟΎΣΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΟΥ Α.ΣΑΜΑΡΆ!

Επιβεβαιώνεται ότι η τρομοκρατική ομάδα που επιτέθηκε στα γραφεία της ΝΔ στις 14 Ιανουαρίου επιχείρησε κτύπημα με εκτοξευτή RPG-7, αλλά απλά ο εκτοξευτής δεν λειτούργησε.

Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη ήταν η αυτοαποκαλούμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» με προκήρυξή της που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα και η οποία αναφέρει στη 19σέλιδη προκήρυξη, ότι στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού, που λόγω αστοχίας υλικού δεν μετατράπηκε «σε μια τεράστια τρύπα».

Κλείνοντας, τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν ότι την επόμενη φορά «θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί» και με τη συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς στόχους «να πράξουν ό,τι και οι συνάδελφοί τους εκείνη τη νύχτα, δηλαδή απολύτως τίποτα...».

Η οργάνωση μάλιστα από την αρχή της προκήρυξης «ξεκαθαρίζει» τους στόχους μιλώντας για την ανάγκη δημιουργίας φορέα στον οποία θα συμμετέχουν οργανώσεις-πυρήνες: Αφού επιχειρείται μια μακροσκελής ανάλυση του πως η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή κατάσταση, από την ένταξή της στην ΕΕ έως τα μνημόνια ενώ ασκείται κριτική στους μέχρι σήμερα αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και στα πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταλήγει πως «το πολιτικό διακύβευμα της εποχής είναι η πολιτική οργάνωση της τάξης μας».
Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά και στο «χτύπημα» στα γραφεία της ΝΔ εξηγώντας ότι «...οι ένοπλοι σύντροφοι που τα ξημερώματα της Δευτέρας 14/1/2013 συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων της ΝΔ κατάφεραν να εκτελέσουν ένα καλά μελετημένο επιχειρησιακό σχέδιο εναντίον ενός μείζονος σημασίας στόχου...

Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ομάδα συντρόφων προσέγγισαν εποχούμενοι το στόχο μέχρι του προαποφασισμένου σημείου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Οι δυο σύντροφοι που αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα κατάφεραν επίσης χωρίς κανένα εμπόδιο να πλησιάσουν το στόχο στην απαιτούμενη απόσταση ώστε να βάλλουν εναντίον του με εκτοξευτήρα ( RPG ) που έφερε αντιαρματική ρουκέτα.

Τελικά ήταν μια αστοχία υλικού - αφού δυο φορές ο επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο ρόλο σύντροφος επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα χωρίς αποτέλεσμα - που ματαίωσε τον αρχικό μας σχεδιασμό ωθώντας το δεύτερο σύντροφο να βάλλει με πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς θα ήταν για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο» διευκρινίζοντας πως στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού.

Προειδοποιούν με νέα χτυπήματα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κλείνουμε με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και με την συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους, να πράξουν ότι και οι συνάδελφοι τους εκείνη τη νύχτα: δηλαδή απολύτως τίποτα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ αρχής σχεδιάσει».

Μετά την επίθεση είχαν υπάρξει μαρτυρίες από μία μαρτυρία πολίτη που περνούσε εκείνη την στιγμή από το σημείο ότι επιχείρησαν οι τρομοκράτες βολή από RPG-7, αλλά δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί αφού από τίποτα δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί το γεγονός. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι τρομοκράτες κατέχουν RPG-7 και είναι διατεθειμένοι να τα χρησιμοποιήσουν (βεληνεκές με ακριβή σκόπευση άνω από 200 και μέγιστο με αυτοανάφλεξη 920 μέτρα) αναθεωρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου